Vijesti Privreda Ponosni na prvu deceniju rada

Ponosni na prvu deceniju rada

0

Od skromnih početaka, u iznajmljenim prostorijama Srednjoškolskog centra u Derventi, u novembru 1999. godine Preduzeće za proizvodnju obuće „Sanino“ vremenom je preraslo u uglednu kompaniju, čije se ime s poštovanjem pominje i u svijetu.

Sanino

Prvu generaciju radnika činilo je tridesetak „obućara“, a predvodio ih je Radovan Pazurević, biznismen iz Dervente, koji je već tada imao jasne razvojne vizije oživljavanja obućarske industrije u gradu na rijeci Ukrini.

-Začeci obućarske industrije u našem gradu datiraju od 1929. godine, kada je osnovan prvi obućarski pogon, a posao su vodili majstori i gazde iz Rusije. Od tada je prošlo osamdeset godina, pa je to značajan jubilej za ovu sredinu. Bogatu tradiciju danas čuva 12 preduzeća u Derventi koja se bave obućarsko-kožarskom djelatnošću- kaže Pazurević.

Deset godina postojanja „Sanina“ bio je povod za svečano okupljanje, kome su prisustvovali ugledni gosti iz rukovodstva Republike Srpske i poslovni saradnici. Posebna priznanja preduzeća dobilo je 30 radnika, koji su u jesen 1999.godine počeli da pišu istoriju ovog kolektiva.

-Ponosni smo na naše radnike, na njihovu marljivost i maksimalno profesionalan odnos prema obavezama u našim pogonima. U svježem sjećanju su nam izuzetno teški uslovi u kojima smo radili na početku, dok nismo dobili savremen fabrički kapacitet, u kome danas radi 540 radnika- riječi su šefa proizvodnje Mire Pazurević.

Za deceniju rada „Sanino“ ostvaruje tijesnu saradnju sa uglednom njemačkom firmom „Adidas“, kojoj se isporučuje više od šesdeset odsto godišnje proizvodnje.

-Način na koji smo sarađivali  u proteklim godinama,zaslužuje najvišu ocjenu, pa očekujem da će “Sanino“ nastaviti u dosadašnjem stilu- rekao je na svečanosti glavni menadžer „Adidasa“  za jugoistočnu Evropu, Jozef Majer.

Predstavnik njemačke kompanije uručio je Radovanu Pazureviću „Zlatnu kopačku“, kao znak zahvalnosti za saradnju.

-Od svog postojanja „Adidas“ je ovako vrijedno priznanje dodijelio samo još jednom ranije- rekao je Majer.

Desetogodišnjicu postojanja poslovodstvu „Sanina“ na svečanosti su čestitali i ministri Jasna Brkić i Slobodan Puhalac i predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske, Igor Radojčić, kojima su uručene plakete preduzeća.

Ponos grada

-Već godinama smo ponosni na rezultate koje ovo preduzeće ima u našem gradu, kao i na pogon u Prnjavoru, gdje je zaposleno 120 radnika. Uvjereni smo da će ovo poslovodstvo nastaviti sa afirmacijom Dervente u svijetu- rekao je načelnik opštine Milorad Simić.

Autor: B. Radulović

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here