Vijesti Hronika Pop Savo imao sreće

Pop Savo imao sreće

0

Samo Božiji prst sudbine i Božija volja spasili su život derventskom pravoslavnom svešteniku Savi Todoroviću (56), kojem je, vezanom, razbojnik iz neposredne blizine, u četvrtak uveče, iz pištolja ispalio metak u glavu. Ovo je, uz ogorčenje i osude, uglavnom najčešći komentar zgranutih parohijana derventskog sela Kalenderovci, ali i lekara i hirurga banjalučkog Kliničkog centra, koji su u petak posle podne operisali popa Savu.

Popadija Jelica i pop Savo Todorovic

“Pacijent je pri punoj svesti i oporavlja se nakon operativnog zahvata”, navodi se u saopštenju ove zdravstvene ustanove. Lekari su konstatovali da je metak okrznuo glavu i napravio manju frakturu lobanje i nagnječenje mozga. Ranjenom popu Savi u subotu su omogućene kratke posete najuže rodbine i kolega sveštenika.

Upravo smo posetili našeg Savu – saopštila su telefonom u subotu posle podne dopisniku “Novosti” četvorica derventskih sveštenika, koji su u banjalučkom Kliničkom centru posetili svog kolegu.

– Dobro je podneo operaciju, relativno dobro se oseća, ali, imajući u vidu šta je sve preživeo, nismo razgovarali sa njim o izvršenom razbojništvu.

Od povreda po glavi i telu, na kućnom lečenju, oporavlja se i sveštenikova supruga Jelica, koja je još u velikom šoku od kada su dvojica maskiranih razbojnika u četvrtak uveče provalili u njihovu porodičnu kuću u Kalenderovcima i teško ranili pravoslavnog sveštenika Savu Todorovića, a nju maltretirali i pretukli. Jelica je na sopstveni zahtev napustila bolnicu u Doboju, gde joj je bila ukazana pomoć.

– Razbojnici su zazvonili na vrata, koja je otvorio pop Savo. Kada je videla o čemu je reč, popadija je uspela telefonom da nazove jednog od svojih komšija i pred pristiglim razbojnicima ispustila telefonsku slušalicu – saznaju “Novosti” nove detalje i scenario drame u kući sveštenika.

– Na otvorenoj vezi, komšija je čuo lomljavu, jauke i povike “ovo je pljačka, dajte pare!” Potom je alarmirao ostale komšije i policiju. Lopovi su primetivši komšije, iskočili kroz prozor i nestali.

– Istraga je još u toku i policija je do sada saslušala više osoba koje se mogu dovesti u vezu sa ovim razbojništvom – potvrdila je “Novostima” u subotu Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj.

PONOVNI NAPAD

Ovo je drugi razbojnički atak na sveštenikovu kuću, koja je na meti bila i u prošlu subotu. Tada u domu sveštenika nije bilo nikoga, a lopovi su iz kuće odneli laptop, zlatni nakit i 3.000 KM.

Ninko ĐURIĆ – Večernje novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here