Vijesti Hronika Popadija: Ostavili nas vezane u lokvi krvi

Popadija: Ostavili nas vezane u lokvi krvi

0

Gledali smo smrt pravo u lice! Tačnije, u oči, koje su se samo videle ispod maskirne kape. Sevnuo je udarac pištoljem u moje lice, i nastao je – mrak. Mog supruga, popa Savu, teško bolesnog šećeraša sa tri ugrađena pejsmejkera, besomučno su tukli i davili uz povike „pope, ovo je pljačka, govori gde su pare?!“ Pucali su mu, vezanom, u glavu. Ostavili su nas u lokvi krvi, tek, pošto su čuli komšije, a potom, nakon što su iskočili na prozor, i na njih zapucali.

Popadija Jelica i pop Savo Todorovic

Iako u šoku zbog posledica stravične torture kojoj je, u prošli četvrtak u porodičnoj kući u derventskom selu Kalenderovci, bila izložena sa suprugom, pravoslavnim sveštenikom, popom Savom Todorovićem, popadija Jelica (49), smogla je snage da, za „Novosti“, ispriča detalje drame iz paklene noći koja je šokirala i uznemirila ne samo derventsku opštinu.

Još nepoznati razbojnici su, kako smo pisali, provalili u sveštenikovu kuću, vezali supružnike, popadiju maltretirali i pretukli, a popa Savu teško ranili. Od povreda po glavi i telu, Jelica se oporavlja na kućnom lečenju, pošto je na sopstveni zahtev napustila bolnicu u Doboju, gde joj je bila ukazana pomoć. Sveštenik Savo se oporavlja u banjalučkom Kliničkom centru, gde je u prošli petak uspešno operisan. Metak mu je okrznuo glavu, izazvao frakturu lobanje i nagnječenje mozga.

Popadija kaže da ne zna tačno kako su razbojnici upali u njihov dom, koji je na meti napadača bio i prethodne subote, kada tamo nije bilo nikoga. Tada su odneli laptop, zlatni nakit i 3.000 KM.

– Iz spavaće sobe sam iznenada začula lomljavinu, jauke i povike, koji su dopirali iz dnevne sobe gde je, u pidžami, Savo gledao televiziju – priseća se Jelica.

– Potom je jedan od razbojnika, koji je bio niži rastom od mene, sa maskirnom kapom na glavi, s pištoljem, u crnim rukavicama, uletio u moju sobu. Zamahnuo je pištoljem i udario me. Pala sam i osetila da je napadač nešto prebacio preko mene.

U jednom trenutku nepažnje dvojice obesnih razbojnika dok su, kako kaže, daveći i udarajući ga, bukvalno obojica bili na popu Savi, Jelica je uspela da mobilnim telefonom okrene broj jednog komšije. Srećom bilo je dovoljno da veza bude i samo otvorena pa da, slušajući jauke i povike, komšija shvati kakvoj golgoti su izloženi sveštenik i njegova supruga.

Vrhunac paklene drame u domu Todorovića usledio je kada je, dok su jedno pored drugog bili vezani, jedan od razbojnika, iz neposredne blizine, ispalio metak u glavu popa Save.

– Nisam mogla da verujem da prisustvujem stvarnom prizoru, a ne nekom filmu. Savo je vezan ležao u lokvi krvi i otežano disao – priča kroz suze Jelica.

– „Još ga nisam ubio“, čula sam kako govori razbojnik koji je ispalio hitac.

Njihovo mučenje, srećom, prekinule su pristigle komšije. Čim su ih čuli, razbojnici su iskočili kroz prozor, čak zapucavši na meštane, i nestali u noći.- S obzirom na njihovo suludo i beskrupulozno ophođenje, ne mogu da se otmem utisku da su razbojnici imali nameru da nas celu noć mrcvare i na kraju likvidiraju – jada se zabrinuta Jelica.

Od prošlog četvrtka i druge provale u njihovu kuću kada je za dlaku izbegnuta tragedija, dom sveštenika Todorovića, stavljen je pod stalnu policijsku zaštitu 24 časa.

SAVO SE NE SEĆA

SVEŠTENIK Savo se posle uspešnog operativnog zahvata oporavlja u banjalučkom Kliničkom centru, ali je očito, prema rečima njegove porodice, da se on uopšte ne seća detalja golgote kroz koju je prošao.

– Otežano govori, a po vratu su mu primetni tragovi njegovih davitelja i ubica u pokušaju – kažu za „Novosti“ Jelica i njen sin Brane, koji je iz Beograda došao da da podršku roditeljima, gde je inače apsolvent Bogoslovije.

KRVAVI KAUČ

POPADIJA Jelica kaže da su razbojnici ispreturali stvari po kući, a da je pogotovo sav u krvi bio kauč u dnevnom boravku gde je Savo i ozleđen.

– Toliko je bio natopljen Savinom krvlju, koji je inače šećeraš i imao teške operacije srca, da nismo uspeli da ga operemo, pa smo morali da ga zapalimo – očajna je Jelica.

Ninko ĐURIĆ – Večernje novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here