Vijesti Hronika Pored sankcija za prekoračenje brzine i pojasa, kazne i za 25 vozača...

Pored sankcija za prekoračenje brzine i pojasa, kazne i za 25 vozača traktora

0

Na području Policijske uprave Doboj, u periodu od 10. do 17. 04.2017. godine, otkriven je ukupno 881 prekršaj iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj. Od ukupno 1463 kontrolisana učesnika u saobraćaju, za učinjene prekršaje izdato je ukupno 830 prekršajnih naloga. Iz saobraćaja je isključeno 67 vozača i 26 vozila.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisan je 51 vozač. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od preko 1,5 gr/kg, 4 vozača lišena su slobode. Kod 14 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 0,8 do 1,5 gr/kg, dok je kod 33 vozača utvrđena koncentracija alkohola u organizmu do 0,8 gr/kg.

U navedenom periodu sankcionisano je 247 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Od toga kod 203 vozača evidentirano je prekoračenje u rasponu od 10 do 20 km/h.

Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 47 učesnika u saobraćaju, 5 vozača sankcionisano je zbog nepropisnog prevoza djece u vozilima dok su 3 pješaka lišena slobode zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola. Zbog nepoštivanja obaveza prema pješacima sankcionisano je 10 vozača.

Zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava, nekorištenja propisane opreme i drugih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH sankcionisano je 25 vozača traktora i radnih mašina.

Od ukupno kontrolisanih 11 vozača mopeda, motocikla i bicikla sankcionisana su 4 motociklista i 3 vozača mopeda.

Na području Policijske uprave Doboj u periodu od 10.04. do 20.04.2017. sprovodi se republička akcija pojačane kontrole traktora i radnih mašina sa posebnim akcentom na tehničku ispravnost vozila i utvrđivanje prisustva alkohola u organizmu vozača.

PU Doboj

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here