Vijesti Hronika Pored sankcija za prekoračenje brzine i pojasa, kazne i za 25 vozača...

Pored sankcija za prekoračenje brzine i pojasa, kazne i za 25 vozača traktora

0

Na području Policijske uprave Doboj, u periodu od 10. do 17. 04.2017. godine, otkriven je ukupno 881 prekršaj iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj. Od ukupno 1463 kontrolisana učesnika u saobraćaju, za učinjene prekršaje izdato je ukupno 830 prekršajnih naloga. Iz saobraćaja je isključeno 67 vozača i 26 vozila.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisan je 51 vozač. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od preko 1,5 gr/kg, 4 vozača lišena su slobode. Kod 14 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 0,8 do 1,5 gr/kg, dok je kod 33 vozača utvrđena koncentracija alkohola u organizmu do 0,8 gr/kg.

U navedenom periodu sankcionisano je 247 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Od toga kod 203 vozača evidentirano je prekoračenje u rasponu od 10 do 20 km/h.

Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 47 učesnika u saobraćaju, 5 vozača sankcionisano je zbog nepropisnog prevoza djece u vozilima dok su 3 pješaka lišena slobode zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola. Zbog nepoštivanja obaveza prema pješacima sankcionisano je 10 vozača.

Zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava, nekorištenja propisane opreme i drugih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH sankcionisano je 25 vozača traktora i radnih mašina.

Od ukupno kontrolisanih 11 vozača mopeda, motocikla i bicikla sankcionisana su 4 motociklista i 3 vozača mopeda.

Na području Policijske uprave Doboj u periodu od 10.04. do 20.04.2017. sprovodi se republička akcija pojačane kontrole traktora i radnih mašina sa posebnim akcentom na tehničku ispravnost vozila i utvrđivanje prisustva alkohola u organizmu vozača.

PU Doboj

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here