Vijesti Društvo Posjeta bratunačkom kraju iskorištena za razmjenu iskustava i produbljivanje saradnje

Posjeta bratunačkom kraju iskorištena za razmjenu iskustava i produbljivanje saradnje

0

Članice Udruženja žena “Derventa” boravile su od 13. do 15. juna u studijskoj posjeti ženskim organizacijama “Priroda” i “Maja Kravica” iz Bratunca.

U toku trodnevne posjete imale su priliku da učestvuju na Sajmu poljoprivrede, privrede i turizma u okviru manifestacije “Dani maline”, a na svom štandu su Udruženja izložile svoje rukotvorine, kao i proizvode od tijesta.

Organizovale smo radionicu za članice sva tri udruženja na kojoj smo izmijenile iskustva i dogovorile saradnju  u budućim aktivnostima. Radionici su prisustvovale i žene iz Makedonije i Srbije i to je bila jedinstvena  prilika da se upoznamo sa njihovim aktivnostima i da s njima dogovorimo zajednička djelovanja s ciljem poboljšanja položaja žena u društvu, a posebno ekonomskog osnaživanja, ističu iz derventskog Udruženja.

Posjeta bratunačkom kraju je nastavljena obilaskom sela Kravice gdje djeluje UŽ „Maja“ i njihovih malinjaka u kojima je berba u toku.

Naše domaćice  su nas upoznale s radom zadruge koja ima svoje malinjake, otkupljuju maline od malih proizvođača koji koriste njihovu hladnjaču i uz njihovu pomoć plasiraju maline. Zadruga okuplja veliki broj žena koje osim rada sa malinama obavljaju i druge poslove kao što su ketering, skupljanje starih stvari i rukotvorina pa im je prioritet da pronađu adekvatan prostor za njihovo  izlaganje, poput Zavičajne postavke u našoj Narodnoj biblioteci, kažu u UŽ “Derventa”.

Posjeta članica UŽ “Derventa” Bratuncu i Kravici je provedena uz podršku Ekumenske inicijative žena (EIŽ), a delegaciju su činile uglavnom žene koje su bile aktivne učesnice na radionicama u projektima koje je podržala upravo ta organizacija.

Naše domaćine smo pozvale daposjete naš Sajam privrede i Derventski vašar. Zahvaljujući EIŽ i ovog puta smo imale priliku da upoznamo još jedan kraj, da predstavimo naš grad, naš rad i da nastavimo saradnju sa našim dragim prijateljicama iz UŽ „Maja“ i „Priroda“. S ove posjete nosimo veoma lijepe utiske zahvaljujući izuzetnom gostoprimstvu naših domaćica, a i ostalih građana, zaključuju iz derventskog udruženja.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here