Vijesti Kultura i obrazovanje Posjeta centru “Budućnost”: Od ministarstva paketići i podrška u radu – FOTO

Posjeta centru “Budućnost”: Od ministarstva paketići i podrška u radu – FOTO

0

Novoizabrani ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Sonja Davidović posjetila je danac Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Sunce“ i tom prilikom poklonila 55 paketića za učenike ove ustanove i korisnike dnevnog centra.

Radi se o redovnim prazničnim posjetama sličnim ustanovama širom Republike Srpske, kojom se želi pokazati da djeca sa posebnim potrebama nisu sama.

Sa posebnim emocijama dolazim u ustanove koje se bave brigom o djeci sa posebnim potrebama. Ministarstvo će svakako i u narednom periodu pružati podršku ustanovama ovakvog tipa, istakla je ministarka Davidović.

Direktor ustanove Vladan Popović izrazio je zadovoljstvo jer je ministarka Davidović posjetila centar „Budućnost“ i upoznala se sa radom ustanove.

Naša djelatnost je raznovrsna, a pored škole i dnevnog centra, imamo i zaštitne radionice, a od ove godine provodimo na terenu projekat ranog tretmana za djecu oštećenog vida, naglasio je Popović.

Ova ustanova ukupno ima 55 učenika u osnovnom i srednjem obrazovanju, te korisnika dnevnog centra.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here