Vijesti Sport Posljednje informacije: Tekstilac, ipak, ostaje prvoligaš?

Posljednje informacije: Tekstilac, ipak, ostaje prvoligaš?

0

FK Tekstilac će, po svemu sudeći, i u narednoj sezoni nastupati u Prvoj ligi Republike Srpske, nakon što je Jedinstvo iz Žeravice, prvak Druge lige RS (zapad), odustalo od nastupa u eliti.

Naime, prije nekoliko časova stigla je i zvanična potvrda iz uprave derventskog prvoligaša. Nakon današnjeg razgovora člana Upravnog odbora FK Tekstilac Duška Reljića sa čelnicima Jedinstva potvrđena je jučerašnja izjava predsjednika ekipe iz Gradiške Mirka Petrovića Glasu Srpske prema kojoj klub iz Gradiške odustaje od takmičenja u višem rangu.

Tako bi, ako praksa Fudbalskog saveza Republike Srpske ostane dosljedna, prednost za popunu lige imali klubovi koji su bili ispod linije ispadanja u prvom rangu takmičenja, a to je u ovom slučaju Tekstilac.

Juče je održana i sjednica Upravnog odbora FK Tekstilac na kojoj je sumirana tek završena sezona. Kada su u pitanju ostvareni rezultati, UO je zauzeo stav da, uprkos napretku u odnosu na jesenju polusezonu, nije ostvaren zadovoljavajući rezultat, iako su stvoreni svi finansijski i organizacioni uslovi. Takva ocjena prvenstveno je donesena zbog toga jer opstanak u eliti nije osiguran na travnatom terenu, već za “zelenim stolom”. UO nije zadovoljan ni zalaganjem pojedinaca, kao ni disciplinom ni efikasnošću, zbog čega su najavljene i određene sankcije.

Što se tiče finansijske komponente, konstatovano je da je u protekloj polusezoni iz budžeta opštine Derventa u klub uplaćeno 50.000 maraka, dok su ostatak sredstava, u iznosu većem od 60.000, osigurali sponzori, prije svih “Fructa trade“, “MB Motors” i “Geokop”.

Takođe, kako je istaknuto, UO je zabrinut zbog izostanka podrške sponzora koji su je ranije deklarativno obećali, zbog čega je neizvijesno kako će se Tekstilac finansirati ubuduće. Naime, naredna sezona, u kojoj će se takmičiti svega 10 klubova, će iziskivati igračka pojačanja, a samim tim i velika sredstva, zbog čega će u narednim danima biti sazvana sjednica Skupštine kluba na kojoj će biti razmotreni naredni koraci, s obzirom da se bliži početak priprema, te da je neophodno pronaći novog trenera i adekvatna igračka pojačanja.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here