Politika Lokalni izbori 2020 Potpisan sporazum SDS-PDP: Vlado Kovačević zajednički kandidat koalicije – FOTO

Potpisan sporazum SDS-PDP: Vlado Kovačević zajednički kandidat koalicije – FOTO

1

U prisustvu kandidata za odbornike i simpatizera stranaka danas je potpisan koalicioni sporazum podrške zajedničkom kandidatu za načelnika opštine Derventa Vladi Kovačeviću između opštinskih odbora Srpske demokratske stranke /SDS/ i Partije demokratskog progresa /PDP/.

Kovačević je, nakon potpisivanja sporazuma sa predsjednicima opštinskih odbora SDS-a i PDP-a Brankom Katanićem i Milanom Đukićem, izjavio da je “konačno došlo vrijeme za promjene u Derventi i da struka treba biti ispred stranke”.

Promjene ne mogu da dođu same po sebi i pozivam sve građane da se uključe u izborni proces. Ne smijemo da budemo zarobljeni politikama, ideologijama, ucjenama, moramo da pružimo ruke jedni drugima, da se poštujemo u uvažavamo, da planiramo bolje sutra. Jesnostavno rečeno, svaki čovjek u Republici Srpskoj i Derventi mora da ima ista prava bez obzira na opcije, opredjeljenja i uvjerenja, dok gok god to ne bude tako imaćemo mnogo posla. Spreman sam da sa saradnicima radim časno, pošteno i odgovorno, jer želim da Derventa i Republika Srpska po mjeri svih nas, u izjavi novinarima rekao je Kovačević.

Predsjednik OO PDP-a Derventa Milan Đukić izrazio je zadovoljstvo jer je ozvaničena saradnja koja je dogovorena prije šest mjeseci sa bratskim SDS-om.

Derventi su potrebne promjene jer je nakon izvijesnog napretka u Derventi došlo do stagnacije i vjerujemo da promjenama na prvoj poziciji, načelničkoj, a potom i drugim strukturama opštinskih vlasti, možemo donijeti pozitivan impuls potreban da zaustavimo odliv mladih i pružimo šansu da našu posao, zasnuju porodice i stvore budućnost, poručio je Đukić.

Katanić je izrazio zadovoljstvo jer je raniji dogovor “krunisan potpisivanjem sporazuma podrške budućem načelniku Vladi Kovačeviću”.

Kovačević je mlad, obrazovan, a politički dovoljno iskusan, poznaje problematiku Dervente i siguran sam da će donijeti nužne promjene koje očekujemo a to su bolji uslovi za sve nas, kako to naš izborni slogan kaže, rekao je Katanić.

Potpisivanju prisustvovali visoki stranački funkcioneri

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su potpredsjednik PDP-a Jelena Trivić i zamjenik predsjednika SDS-a Rado Savić.

Trivićka je ovom prilika istakla da je važno da svi kandidati na terenu pruže podršku zajedničkom kandidatu

Ponudili smo građanima Dervente jednog dobrog kandidata i radi se o lakom izboru između jedne strukture koja je već poznata i poznati su rezultati rada tokom prethodna 4 mandata, te jednog kandidata koji obećava i treba mu dati šansu, kazala je Trivićka.

Savić je naglasio da su PDP i SDS su ponudili građanima Dervente “mladog, čestitog i energičnog čovjeka”, kao i u ostalim gradovima Izborne jedinice 4.

To je ono što narod u Republici Srpskoj traži, da u lokalnim zajednicama upravljaju mlađi ljudi, ljudi koji su motivisani i voljni da donesu boljitak svima nama. Nadam se da će tako biti i ovdje u Derventi, da ćemo uspjeti jer sve što sam danas ovdje vidio govori o jednoj pobjedničkoj atmosferi i raspoloženju, zaključio je Savić.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i kandidat za načelnika opštine Brod Zoran Vidić.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here