Vijesti Kultura i obrazovanje Potpisan sporazum o saradnji između centra “Budućnost” i najstarije ruske škole za...

Potpisan sporazum o saradnji između centra “Budućnost” i najstarije ruske škole za obrazovanje slabovidne djece

0

Sporazum o saradnji u oblasti socijalne zaštite i obrazovanja između Državne budžetske obrazovne ustanove “Škola-internat br. 1 Grot” iz Sankt Peterburga i Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” Derventa potpisan je danas u Banjaluci.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da ovaj sporazum predstavlja nadogradnju brojnih aktivnosti koje Srpska ima sa tom oblasti Ruske Federacije.

Šeranić je čestitao dvjema ustanovama potpisivanje Sporazuma, podsjećajući da su predstavnici Ministarstva i ustanove “Budućnost” Derventa prethodno bili u posjeti ustanovi “Grot”.

Istakao je da Srpska u oblasti zdravstva ima izuzetnu saradnju sa Onkološkim institutom u Sankt Peterburgu u oblasti edukacije. Naveo da je u planu i da korisnici ustanova borave u uzajamnim posjetama.

Zamjenik direktora Državne budžetske obrazovne ustanove “Škola-internat br.1 Grot” iz Sankt Peterburga Marina Artamonova zahvalila je Šeraniću za podršku danas potpisanom rusko-srpskom projektu.

Za obje naše zemlje veoma je važno da budemo zajedno, krećemo se u istom pravcu i rješavamo iste zadatke. Veoma je važno da je prvi projekat u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite potpisan upravo između korektivnih škola za slijepu i slabovidu djecu, rekla je Artamonova.

Direktor Centra “Budućnost” Derventa Vladan Popović izrazio je zadovoljstvo potpisanim sporazumom koji će omogućiti nastavak saradnje sa ustanovom “Grot”.

Podsjećamo, predstavnice sanktpeterzburžke ustanove Svjetlana Aleksandrovna Nikitina i Marina Artamonova posjetile su juče Centar „Budućnost“, a tom prilikom su se sastale sa gradonačelnikom Miloradom Simićem.

Riječ je o uzvratnoj posjeti, jer je delegacija „Budućnosti“ krajem prošle godine boravila u Rusiji.

Agencije

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here