Vijesti Društvo Potpisan ugovor o elektrifikaciji 10 povratničkih stambenih jedinica u Derventi

Potpisan ugovor o elektrifikaciji 10 povratničkih stambenih jedinica u Derventi

0

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske Ljubo Ninković je potpisao ugovor s Milanom Bogojevićem, direktorom preduzeća Mig elektro Mrkonjić Grad, za izvođenje radova na elektrifikaciji 13 stambenih jedinica u Brodu, Derventi i Foči, piše RTRS.

Vrijednost projekta iznosi 117.000 KM. Rok za izvođenje radova je 120 kalendarskih dana od dana potpisivanja Zapisnika o uvođenju izvođača u posao. Ovim projektom biće izvršena elektrifikacija dvije stambene jedinice u opštini Brod, deset stambenih jedinica u gradu Derventa i jedna stambena jedinica u opštini Foča, saopšteno je iz Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

Ninković je rekao da se mnogo u prethodnom periodu radilo na rješavanju njihovog problema i da je, pored obnove i rekonstrukcije stambenih jedinica, veoma važan faktor normalnog života ove kategorije stanovništva i obnova putne, vodovodne i elektroinfrastrukture za koju treba izdvojiti značajna sredstva.

– Sekretarijat i Vlada Republike Srpske se trude da učine sve kako bi pomogli u rješavanju problema izbjeglih i raseljenih lica koja nisu riješila svoj status i gdje se, uglavnom, radi o socijalno najugroženijim kategorijama, dodao je Ninković.

Ugovor je zaključen između Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara, Fonda za povratak BiH i Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Srpske, s jedne strane i Izvođača radova Mig elektro Mrkonjić Grad, s druge strane, u cilju realizacije Programa stambenog zbrinjavanja, potprojekat BH2, koji je uspostavljen Sporazumom o grantu između Razvojne banke Savjeta Evrope i BiH, a u vezi s Regionalnim stambenim programom (RSP).

RTRS

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here