Vijesti Kultura i obrazovanje Potpisani ugovori sa novim stipendistima – FOTO

Potpisani ugovori sa novim stipendistima – FOTO

0

Načelnik opštine Milorad Simić potpisao je danas ugovore o stipendisanju sa novih 26 studenata viših godina studija, 42 brucoša, te 10 nadarenih učenika srednjih škola.

Još 104 redovna studenta nastavljaju sa primanjem stipendija, tako da je ukupan broj derventskih stipendista 182, istakao je Simić.

Stipendišemo sve redovne studente, a najvažnije od svega je da su sredstva za sve njih već osigurana. Ovo je prilika da se okupimo i zaželimo sreću, ali i da ovim mladim ljudima poručimo da se imaju gdje vratiti posle školovanja, naglasio je Simić.

>> Listu stipendista pronađite OVDJE.

Stipendije su veliki podstrek za rad, ali i pomoć u kućnom budžetu, ističu i budući politikolog Katarina Veselinović, kao i Nikolina Čolić, učenica derventske gimnazije i Srednje muzičke škole u Prnjavoru.

Inače, ukupna sredstva izdvojena iz budžeta ove godine za ovu namjenu su 200.000 KM. Studentska stipendija iznosi 110, a učenička 70 maraka.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here