Vijesti Društvo Potrebno usaglasiti epidemiološke mjere između susjednih lokalnih zajednica

Potrebno usaglasiti epidemiološke mjere između susjednih lokalnih zajednica

0

U Prnjavoru je danas održan sastanak načelnika i gradonačelnika susjednih lokalnih zajednica sa ciljem usaglašavanja zajedničkih odluka i epidemioloških mjera na nivou lokalnih zajednica.

Ukoliko Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske i u novom Zaključku o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona u Republici Srpskoj bude propisao mjeru da će rad ugostiteljskih objekata za smještaj, ishranu i piće biti propisan od strane štabova za vanredne situacije grada/opštine, u zavisnosti od epidemiološke situacije u tom gradu/opštini, uz obavezno poštovanje uputstava JZU „Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske“, neophodno je te mjere uskladiti među susjednim lokalnim zajednicama, navedeno je u saopštenju nakon sastanka.

Usaglašeno je takođe da će se ovakvi sastanci redovno održavati i u narednom periodu, a sve u cilju donošenja što efikasnijih odluka i mjera za dobrobit svih stanovnika.

Sastanku su pored načelnika opštine Prnjavor Darka Tomaša i njegovih saradnika, prisustvovali i gradonačelnik Dervente Milorad Simić, načelnik opštine Čelinac Vlado Gligorić, načelnik opštine Laktaši Miroslav Bojić, i načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević, sa svojim saradnicima.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here