Vijesti Sport Potvrdile dominaciju: Dervenćanke najbrojnije na Festivalu rukometa

Potvrdile dominaciju: Dervenćanke najbrojnije na Festivalu rukometa

0

Nakon uspješno završene prve polusezone novoosnovane Omladinske lige Rukometnog saveza Republike Srpske u Banjaluci će se odrzati turnir pod nazivom “Festival rukometa” na kojem će nastupiti i najmlađi rukometaši i rukometašice Dervente.

Na turniru će međusobno snage odmjeriti selekcije najboljih dječaka i djevojčica iz Banjalučko-prijedorske, Bijeljinsko-dobojske i Hercegovačko-romanijske regije. Predvodiće ih najbolji treneri koji su izabrani na osnovu rezultata svojih ekipa tokom takmičenja.

U Omladinskoj ligi Republike Srpske su se djevojčice ŽRK “Derventa”, kao i dječaci RK “Derventa”.

Djevojčice su ostvarile odlične rezultate i bile su prve u obe uzrasne kategorije u kojim su se takmičile – 2006/07 i 2008/09 – i time su pokazale da su u svojoj regiji najbolje. Samim tim je najviše izabranih upravo iz našeg kluba, čak 17 djevojcica za te dvije uzrasne kategorije, kaže trener Jelena Simić, koja će predvoditi uzrast 2006/07 naše regije, te biti pomoćni trener generacije 2008/09.

Pored Simićeve na festivalu će učestvovati i treneri omladinskih kategorija RK “Derventa”. Goran Lukić biće glavni trener 2002/03 godišta, a Slaven Đekić pomoćni trener uzrasta 2006/07.

Djevojčice izabrane u najbolju selekciju 2006/07 su Anastasija Pavlović, Tamara Knežević, Alma Peleš, Jovana Grabež, Maja Popović, Kristina Dević, Lara Ćetković, Ena Bajramović i Jelena Radanović.

Godište 2007/08 predstavljaće
Helena Tagić, Marija Savković, Marija Maksimović, Danica Jeličić, Anđela Nović, Natalija Panzalović i Milica Petković.

Među dječacima uzrasta 2002/04 regiju će predstavljati Aleksa Starčević, Nikola Ristić, Nikša Nikolić i Dejan Stanković.

U uzrast 2006/07 pozvani su Ilija Kovačević i Luka Tadić, a u 2008/07
Dušan Pejin.

Festival rukometa održaće se 11. januara naredne godine u Sportskoj dvorani u Boriku. Posle ove manifestacije selektori će napraviti spisak najboljih, tako da ce Rukometni savez Republike Srpske imati sve reprezentativne kategorije selektovane.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here