Vijesti Društvo Povećan broj noćenja u Derventi

Povećan broj noćenja u Derventi

0

U opštini Dervnta, odnosno u hotelu „Biser“, motelu „Dvor“ i pansionima „Karibik“ i „Šljuka“, tokom 2013. ostvareno je 4.648 noćenja, što je najveći broj od 2008. godine.

Povecan broj nocenja u Derventi

foto: Savko Pećić

Direktor Javne ustanove „Turistička organizacija opštine Derventa“ Damir Kljajić istakao je da je najviše noćenja zabilježeno u hotelu „Biser“.

– U hotelu „Biser“ u prošloj godini ostvareno je 3.217 noćenja što je više od polovine svih noćenja u derventskim smještajnim kapacitetima. Prema statističkim podacima Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, u derventskim smještajnim kapacitetima 2011. godine ostvareno je 1.528 noćenja, a u 2012. godini 3.962 noćenja, naglasio je Kljajić.

Dodaje da je značajan broj, odnosno 1.158 noćenja ostvareno u motelu „Dvor“, a 273 noćenja ostvarena su u dervenskim pansionima. Najviše noćenja po mjesecima u 2013. godini bilo je u avgustu, oktobru i januaru.

– Glavni razlozi povećanja broj noćenja su pozitivna privredna kretanja u opštini, te veći broj kulturnih i sportskih sadržaja koji privlače goste iz zemlje i svijeta. Značajan broj noćenja ostvaren je i zahvaljujući posjetama derventske dijaspore, dodao je Kljajić.

Turistička orgaizacija opštine Derventa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here