Vijesti Najave i obavještenja Povodom 50 godina stvaralaštva: U petak promocija djela “Moje pričice i zapisi”...

Povodom 50 godina stvaralaštva: U petak promocija djela “Moje pričice i zapisi” Savka Pećića Pese

0
Savko Pećić

Povodom značajnog jubileja, pola vijeka stvaralaštva Savka Pećića Pese, u Centru za kulturu biće predstavljena njegova posljednja knjiga “Moje pričice i zapisi”.

Pričice i zapisi su već objavljivane na internet stranicama, novinama i časopisima za kulturu. Jednostavno, meni je stalo da se to nađe u jednoj knjizi. Inspirisane su mitološkim temama, predanjima, kao i zapisima iz života, uglavnom pomalo zaboravljenih običaja. Tu su i moja sjećanja iz djetinjstva, školovanja, susreti sa osobama raznih profesija. To ljudi vole i rado čitaju, opisao je autor ovo djelo.

Promocija, u kojoj će učestvovati Savkovi prijatelji, kolege, saradnici i pjesnici iz Dervente, Banjaluke, Bijeljine, Šamca i Modriče, održaće se u petak (13. aprila), u organizaciji SPKD „Prosvjeta“ i SKK „Vihor“.

To je lijep jubilej i događaj koji zaslužuje veću pažnju jer malo je sredina u kojima zavičajni pisci izdrže toliko godina u stvaralaštvu, istakao je Nenad Simić, novi predsjednik „Vihora“.

Veče posvećeno obilježavanju 50 godina Savkovog stvaralaštva počeće u 19 časova.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here