Vijesti Društvo Povodom Dana djeteta: UNICEF BiH pohvalio rad dvije novinarke iz Dervente

Povodom Dana djeteta: UNICEF BiH pohvalio rad dvije novinarke iz Dervente

0

Povodom Dana djeteta UNICEF BiH tradicionalno je dodijelio priznanja i zahvalnice medijskim radnicima, a među njima su se našle i Dervenćanke Snježana Aničić i Brankica Smiljanić.

Prepoznajući značaj medija, UNICEF u BiH tradicionalno dodjeljuje priznanja medijskim profesionalcima za doprinos promociji i zaštiti prava djeteta u BiH.

Ove godine dodijeljena su četiri priznanja i to Ivani Erić, novinarki TV N1 u kategoriji “Televizija”, Nataši Lazukić, u kategoriji “Blog”, Azri Husarić, u kategoriji “Internet rad”. Posebno priznanje za medijski doprinos promociji i zaštiti prava djeteta dodijeljeno je novinaru portala Otisak Željku Lazareviću, saopštili su iz UNICEF-a.

Osim priznanja, žiri u sastavu Zoran Ćatić, Nineta Popović, Sandra Gojković Arbutina, Katarina Marijanović, Lamija Silajdžić i Benjamin Omerbegović, odlučio je dodijeliti i zahvalnice za medijski doprinos promociji i zaštiti prava djeteta za TV priloge Amini Bijelonja i Tahiru Žustri, za blogove Hani Kazazović, Brankici Smiljanić, Ivoni Grgić, Ilmi Kurtović i Nejri Džananović, te za internet radove Snježani Aničić i Anamariji Zadro.

UNICEF u BiH je obilježio 20. novembar – Svjetski dan djeteta – po prvi put zbog epidemiološke situacije, “online” događajem kojem su prisustvovali gosti iz diplomatskog kora, medijski profesionalci, predstavnici udruženja, organizacija i institucija koje se bave promocijom i zaštitom prava djece.

UNICEF je globalni lider u promociji i zaštiti prava djece u 190 zemalja svijeta, uključujući BiH.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here