Vijesti Društvo Povratnicima uručeni ključevi obnovljenih kuća

Povratnicima uručeni ključevi obnovljenih kuća

0

Zamjenik direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Juričević danas je predao ključeve povratnicima čije su 22 kuće obnovljene u okviru projekta Vlade Republike Srpske pod nazivom „Regionalno stambeno zbrinjavanje“.

Do kraja mjeseca će se uručiti još 24 ključa, a ukupna vrijednost projekata, dakle svih 46 kuća, je 1,4 miliona maraka.

Da se ovako radilo prije dvije decenije ovaj posao bi bio davno završen. Tenderska procedura je provedena za još 218 kuća na teritoriji čitave Republike Srpske, od kojih su za Hrvate povratnike u Derventi namijenjene 32 objekta. Svi povratnici mogu da konkurišu i na projekat „Održivog povratka“ i da dobiju pomoć kroz početni kapital za poljoprivredne ili zanatske djelatnosti, poručio je Juričević.

Jedan od povratnika kojem je obnovljena kuća je Miroslav Jurakić.

Od 1992. godine sam živio u Zagrebu, ali sam uvijek mislima bio u Derventi. Zadovoljan sam obnovom kuće i mi se radujemo povratku, kazao je Jurakić.

Opština Derventa aktivno je učestvovala u ovom projektu kroz izradu urbanističko-tehničke dokumentacije i nadamo se da su korisnici zadovoljni, naglasio je zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here