Vijesti Hronika Požar izazvan paljenjem na otvorenom zahvatio rezervoar za plin i motocikle –...

Požar izazvan paljenjem na otvorenom zahvatio rezervoar za plin i motocikle – FOTO

0

Danas oko 14 časova u Ulici 16. Krajiške brigade zbog nekontrolisanog paljenja vatre na otvorenom prostoru izbio je požar koji se proširio na obližne kuće i zahvatio motocikle i rezervoar sa plinom.

Brzom akcijom pripadnika Teritorijalne vatrogasne jedinice Derventa požar je lokalizovan, tako da nije bilo povrijeđenih, osim materijalne štete.

Iz Policijske uprave Doboj još jednom apeluju na građane da obavljanje proljetnih radova vrše samo tokom dana, te da pri spaljivanju korova i drugog zapaljivog materijala ugase ostatke.

U slučaju nekontrolisanog širenja vatre ili uočavanja požara odmah je potrebno obavijestiti nadležnu vatrogasnu jedinicu na dežurni broj – 123, nadležnu policijsku stanicu na dežurni broj – 122 ili Centar za obavještavanje na broj –112.

Za sva fizička lica koja pale korov i drugi poljoprivredni otpad i ne preduzmu sve neophodne radnje u cilju sprečavanja širenja vatre definisane su novčane kazne od 100 do 1.000 maraka.

Podsjećaju da su na području koja je u njihovoj nadležnosti, tokom ove godine, prilikom uređenja poljoprivrednih površina paljenjem korova smrtno stradala četiri lica takođe starije životne dobi.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here