Vijesti Društvo Pozitivno jedno lice iz Dervente, oporavljena dva

Pozitivno jedno lice iz Dervente, oporavljena dva

0

U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj izvršeno je 549 testiranja, a virus korona potvrđen je kod još 27 osoba, saopšteno je danas (16. maj) iz Ministarstva zdravlja Republike Srpske.

Devet osoba je iz Banjaluke, sedam iz Mrkonjić Grada, po dvije iz Kozarske Dubice i Prijedora, a po jedna iz Doboja, Prnjavora, Dervente, Kotor Varoši, Laktaša, Modriče i Teslića.

U posljednja 24 sata, testirano je 59 vaspitača iz dječijih vrtića u Banjaluci, Laktašima, Modriči, Derventi, Tesliću i Brodu, i svi rezultati testiranja su negativni.

U posljednja 24 časa testirano je i još 60 osoba iz objekata za izolaciju i ovi rezultati testova su negativni.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 1.244 slučaja virusa korona, oporavilo se 559 osoba, a preminulo je ukupno 88 osoba koje su imale pozitivan test na virus korona.

Do sada je na novi virus korona izvršeno ukupno 20.823 testiranja.

Epidemiološka situacija u Derventi (zaključno sa 15. majem u 20 časova)

Zaključno sa 15. majem u Derventi je na novi korona virus testirano 359 osoba, a pozitivno je bilo njih 46, saopšteno je iz Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja Derventa.

Tokom jučerašnjeg dana testirano je 12, a oporavile su se još dvije osobe.

Sada imamo ukupno devet osoba se smatra oporavljenim, s obzirom da je dva puta bilo negativno na testiranju, a jedno izliječenim, jer je istekao period 15-dnevne izolacije nakon dva uzastopna negativna testa, kažu u Službi za higijensko-epidemiološku zaštitu.

Od ukupnog broja zaraženih 33 ima prebivalite u Derventi, dok 13 oboljelih čine korisnici i zaposleni doma za starije iz drugih opština.

Od ukupnog broja lica (46) kod kojih je potvrđena infekcija korona virusom do sada je smrtni ishod nastupio kod četiri lica, od toga tri sa prebivalištem u Derventi.

Nakon što je pod epidemiološki nadzor zbog opasnosti od širenja virusa korona juče stavljeno 31, a otpušteno 37 osoba, pod nadzorom se nalaze ukupno 195 osoba.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here