Vijesti Društvo Poziv građanima da u zakonskom roku izvrše zamjenu ličnih dokumenata

Poziv građanima da u zakonskom roku izvrše zamjenu ličnih dokumenata

0

Centar javne bezbjednosti Doboj poziva građane kojima ističe ili je istekao rok važenja ličnih dokumenata da izvrše  zakonsku obavezu i podnesu zahtjev za njihovu zamjenu.

Poziv gradjanima da u zakonskom roku izvrse zamjenu licnih dokumenata

Podsjećamo da je prema Zakonu o ličnoj karti državljana BiH, imalac lične karte dužan  da nadležnom organu podnese zahtjev za zamjenu lične karte, najkasnije 15 dana prije datuma isteka  važenja sadašnje lične karte.

Ukoliko to ne učini, lična karta prestaje da važi sa datumom isteka. U slučaju isteka roka važenja vozačke dozvole, uz zahtjev za izdavanje vozačke dozvole, potreban je i dokaz o prebivalištu građanina, odnosno uvid u važeću ličnu kartu.

Podsjećamo da je Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH propisana novčana kazna od 30,00 KM ukoliko je vozaču, koji upravlja motornim vozilom u saobraćaju, istekao rok važenja njegove vozačke dozvole.

Prema podacima kojim raspolažemo na osnovu evidencije Agencije za identifikovanje dokumenata, evidenciju i razmjenu podataka BiH, na području CJB Doboj istekao je rok važenja ličnih karata za 3.719 građana, dok je kod 2.465 vozača istekao rok važenja vozačke dozvole, odnosno građani  nisu podnijeli zahtjeve za zamjenu navedenih dokumenata.

Najveći broj građana koji  nisu u zakonskom roku podnijeli zahtjev za izdavanje lične karte su sa područja Doboja (1.474), zatim sa područja opština: Modriča (483), Teslić (416),  Derventa (397), Brod (354), Šamac (246), Petrovo (206), Pelagićevo (78) i Donji Žabar (65).

Rok važenja vozačkih dozvola, za koje nisu podneseni zahtjevi za izdavanje istekao je za 1.855 vozača sa područja Doboja, zatim sa područja opština Modriča (163), Teslić (159), Derventa (142), Brod (63), Šamac (51), Petrovo (17), Pelagićevo (10) i Donji Žabar (5).

CJB Doboj

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here