Vijesti Društvo Poziv na slogu i jedinstvo: Opštinska Boračka organizacija obilježila Mitrovdan

Poziv na slogu i jedinstvo: Opštinska Boračka organizacija obilježila Mitrovdan

1


Boračka organizacija opštine Derventa obilježila je danas u Centru za kulturu praznik Svetog velikomučenika Dimitrija – Mitrovdan, krsnu slavu BO Republike Srpske.

U prisustvu uvaženih zvanica i gostiju, slavsku svečanost, započetu tradicionalnim osveštanjem žita i lomljenjem kolača, predvodio je protojerej Radojica Ćetković.

Ovom prilikom predsjednik lokalne Boračke organizacije Boro Dobrilović čestitao je krsnu slavu svim borcima, BO RS-u i boračkim organizacijama.

– Na današnji dan trebamo da se sjetimo naših poginulih saboraca, da se okupimo i razmijenimo mišljenja, te da u miru proslavimo ovaj dan. Naša organizacija u Derventi dobro funkcioniše, iako postoji grupa ljudi koja bi željela drugačije rukovodstvo. Ipak, Boračka organizacija se ponosi našom opštinom, koju smo odbranili, ali i doprinijeli njenoj obnovi, istakao je Dobrilović.

Čestitkama BORS-u i svim borcima se pridružio i načelnik opštine Milorad Simić.

– Boračka organizacija je udruženje od posebnog značaja za Derventu, sa kojim imam izuzetnu saradnju i koji pružaju jednu racionalnu podršku svemu onome što je u Derventi dobro. Borci su oni koji su stvarali Republiku Srpsku i ne smijemo zaboraviti one koji su dali najviše što smo mogli i uprkos svim podjelama ne smijemo biti protiv Republike Srpske, rekao je Simić.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije naše opštine Čedo Vujičić rekao je da nije nepoznato da se jedna plejada boraca nalazi u nezavidnoj situaciji i da se na poboljšanju njihovog položaja treba raditi ubuduće.

U Derventi ima oko 800 RVI, malo manje od 2.500 boraca koji primaju borački dodatak, te oko 400 većinom posthumno odlikovanih. Svakako, ne smijemo zaboraviti 608 stradalih u proteklom Odbrambeno-otadžinskom ratu jer njima dugujemo veliku zahvalnost, podsjetio je Vujučić.

Obilježavanju krsne slave prisustvovali su pripadnici i starješine VRS, opštinsko rukovodstvo, te drugi uvaženi gosti.

 

 

 

Derventa Cafe

 

 

 

1 komentar

 1. Pogledajte samo ovog cuvenog gradonacelnika.
  On svaki drugi dan lomi neke slavske kolace, sa popovima nesto slavi, stalno flasa u rukama i pecenje na stolu, i to je menadjer vijeka.
  On se hvali sa zaposlenoscu u Derventi.
  Takvu zaposlenost ima i Kambodja i Vijetnam i Banglades.
  Svi zaposleni sa platama od 400 KM. Stavraju se desetine hiljada gladnih penzionera. Njihove penzije ce biti na nivou 250 KM.
  Popovi im prodaju maglu.
  Politicari im prodaju maglu.
  Od magle ce sutra i da zive.
  A oni ih odgajaju tako da ce i te mrvice koje imaju u buducnosti davat crkvi.
  Bit ce gladni ali ce ove mantijase i lazove hraniti i kupovati im auta i graditi mramorne kuce i hramove.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here