Vijesti Društvo Poziv roditeljima da kupuju samo obavezne udžbenike

Poziv roditeljima da kupuju samo obavezne udžbenike

0

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je Katalog udžbenika za školsku 2013/2014. godinu. Katalog se sastoji od dva spiska: spisak obaveznih udžbenika i spisak neobaveznih udžbenika.

Poziv roditeljima da kupuju samo obavezne udzbenike

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske poziva roditelje da kupuju isključivo udžbenike sa spiska obaveznih udžbenika. Nastavnici ne mogu insistirati na tome da učenici kupuju i u nastavi koriste udžbenike sa spiska neobaveznih udžbenika.

Novi udžbenici za osnovnu školu koji će se koristiti u narednoj 2013/2014. školskoj godini su Geografija za 9. razred i Radna sveska za geografiju za 9. razred; Tehničko obrazovanje za 6, 7, 8. i 9. razred i prateće Radne sveske za Tehničko obrazovanje za 6, 7, 8. i 9. razred.

Adaptirani su, odnosno izvršene su male korekcije, u sljedećim udžbenicima: Priroda i društvo i Radna sveska Priroda i društvo za 3. razred; Priroda i društvo i Radna sveska Priroda i društvo za 4. razred; Radna sveska poznavanje društva za 5. razred; Hemija i Zbirka zadataka iz hemije za 8. razred; Hemija i Zbirka zadataka iz hemije za 9. razred.

Učenici prvog i drugog razreda u Republici Srpskoj dobiće besplatne udžbenike u školskoj 2013/2014. godini, za šta je Vlada Republike Srpske obezbijedila 918 hiljada maraka.

Biće obezbijeđena Prva knjiga za oko 10.200 učenika prvog i komplet udžbenika za oko 10.200 učenika drugog razreda osnovne škole.

Ministarstvo prosvjete i kulture od 2007. godine obezbjeđuje besplatne udžbenike učenicima prvog a od 2008. godine besplatne udžbenike i učenicima drugog razreda osnovne škole.

Spisak obaveznih i neobaveznih udžbenika dostupan na “Oglasnoj tabli” portala eObrazovanje (www.eobrazovanje.com)

Vlada Republike Srpske

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here