Vijesti Društvo Poznate konačne brojke: Provedene mjere sanacije poplavljenih područja opštine

Poznate konačne brojke: Provedene mjere sanacije poplavljenih područja opštine

0
Rapćani oko 13h

Krajem prošle sedmice ekipe Doma zdravlja izvršile su potrebnu sanaciju terena na područjima koja su bila pogođena poplavama 14. i 15. maja ove godine.

Naredbu o sanaciji terena donosi načelnik opštine, a provodi se radi osiguranja zdravlja ljudi i domaćih životinja, uklanjanja izvora oboljenja od zaraznih bolesti i smanjenja mogućnosti njihovog prenošenja, ali i radi unapređenja higijenskih uslova života.

Mjerama sanacije su obuhvaćena domaćinstva sa pripadajućim stambenim, ekonomskim i pomoćnim objektima i dvorištima kao, kao i poslovni i privredni objekti koji su direktno poplavljeni u sljedećim naseljima i ulicama.

Na području opštine bilo je zaplavljeno ukupno 38 stambenih jedinica i to u Jasencima, u Dubičkoj ulici, zaplavljeno je 13 stambenih objekata, na desnoj strani Ulice Svetog Save, u dijelu od kružnog toka do Babinog brda, zaplavljeno je 6 stambenih objekata, kod Servisno-komunalnog centra zaplavljeno je 5 stambenih objekata, na početku Ulice Cara Dušana zaplavljena su 2 stambena objekta, u naselju Lug, zaseok Ćebedžije, zaplavljena 2 stambena objekta, u naselju Lužani zaplavljena su 3 stambena objekta, kod drvenog mosta na rijeci Ukrini u Donjem Detlaku zaplavljena su 3 stambena objekta, kod Rapćanskog mosta zaplavljena su dva stambena objekta tipa vikendica, kod raškršća Raščići-Begluci zaplavljen je 1 stambeni objekat i u Ulici Alekse Šantića zaplavljen je 1 stambeno-poslovni objekat.

Mjere sanacije su obuhvatile higijensko uklanjanje raznih vrsta otpada koje je nanijela voda, uginulih životinja i nakon toga dezinfekciju prostora i objekata kao i pražnjenje, čišćenje i dezinfekciju vodnih objekata (bunareva).

Nadzor nad provođenjem mjera sanacije vršio je opštinski zdravstveni inspektor.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here