Vijesti Hronika Pravno lice osumnjičeno za sticanje 6 miliona maraka protivpravne koristi

Pravno lice osumnjičeno za sticanje 6 miliona maraka protivpravne koristi

2

Policijska uprava Doboj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela je Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv pravnog lica iz Dervente, zbog osnova sumnje da je izvršilo dva krivična djela „Nepravilno izdvajanje sredstava pravnih lica“ i tri krivična djela „Zloupotreba ovlašćenja u privredi“.

Za navedeno pravno lice postoji osnov sumnje da je u namjeri da istom pribavi protivpravnu imovinsku korist, u periodu od početka 2014. godine do kraja mjeseca septembra 2016. godine izbjeglo poslovanje preko blokiranih žiro-računa po rješenjima poreske uprave o prinudnoj naplati izvršenjem na novčana sredstva za poreske obaveze, a potom usmjeravalo uplate gotovog novca na blagajnu, te od tih sredstava odobrilo korišćenje istih u druge svrhe a ne za plaćanje poreskih obaveza. Navedeno pravno lice je određena plaćanja vršilo putem ugovora o asignaciji, ugovora o cesiji i kompenazacijama sa drugim privrednim društvima, čime je prouzrokovalo nesposobnost istog da plaća poreske obaveze i na taj način je uskratilo sredstva koja predstavljaju javni prihod, saopšteno je iz Policijske uprave Derventa.

Na navedeni način je za budžet Republike Srpske i vanbudžetske fondove Republike Srpske nastupila materijalna šteta u ukupnom iznosu od 6.065.872, 76 KM, a za isti iznos je navedeno privredno društvo iz Dervente ostvarilo pritivpravnu imovinsku korist.

Neslužbeno saznajemo da se radi o preduzeću “Unis”.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

2 KOMENTARI

  1. Zakasnilo se direktor Makedonac javno na TV izgovorio sutra dijelimo plate u kešu i niko na to nije reagovao.
    Zna se da nema isplata u kešu.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here