Vijesti Politika Pred odbornicima Nacrt budžeta za narednu godinu

Pred odbornicima Nacrt budžeta za narednu godinu

0

Osamnaesta sjednica Skupštine grada Derventa održaće se u utorak, 15. novembra, sa početkom u 10 časova, uz direktan prenos na Jutjub kanalu „Grad Derventa“, a na dnevnom redu će se naći 42 tačke.

Skupština grada Derventa razmatraće Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Budžeta Grada Derventa za 2022. godinu – Rebalans Budžeta Grada Derventa za 2022. godinu, te Nacrt odluke o usvajanju Budžeta Grada Derventa za 2023. godinu.

Pred odbornicima će se naći i prijedlozi odluka o kupovini poslovnog prostora u svojini „Addiko Bank“ i o kupovini poslovnog prostora u svojini privrednog društva „Sloboprom“ Lončari, koja su planirani za rekonstrukciju i proširenje kapaciteta vrtića „Trol“.

Na 18. sjednici razmatraće se više prijedloga odluka i to Prijedlog odluke o poslovnim prostorijama i garažama u svojini grada Derventa, Prijedlog odluke o raspisivanju Javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području grada Derventa putem pribavljanja pisanih ponuda, te Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o komunalnoj naknadi.

Odbornici će odlučivati i o nekoliko odluka o prodaji neposrednom pogodbom gradskog građevinskog zemljišta radi kompletiranja građevinske čestice, te Prijedlogu odluke o kupovini nepokretnosti u svojini Đekić (Dušan) Jove iz Dervente, kao i Prijedlog odluke o zamjeni nekretnina između Grada Derventa i privrednog društva „AL-M“ d.o.o. Derventa.

Razmatraće se i informacije o radu i poslovanju javnih ustanova čiji je osnivač Grad Derventa za period januar- juni 2022. godine i to JZU Dom zdravlja Derventa, JU „Centar za socijalni rad Derventa“, JPU „Trol“ Derventa, JU Narodna biblioteka „Branko Radičević“ Derventa, JU „Centar za kulturu“ Derventa, JU „Turistička organizacija grada Derventa“, JU „Sportski centar“ Derventa i JU Gerontološki centar Derventa.

Na dnevnom redu je i razmatranje informacija o radu i stanju u sve četiri osnovne i dvije srednje škole u školskoj 2021/2022. godini.

Na ovoj sjednici razmatraće se i Informacija o radu Prvostepene stručne komisije za utvrđivanje sposobnosti lica u postupku ostvarivanja prava iz socijalne zaštite i utvrđivanje funkcionalnog stanja korisnika, Informacija o primjeni Odluke o ravnopravnosti polova u opštini Derventa za period 01.01. -31.10. 2022. godine i Informacija o sportskim aktivnostima i rezultatima rada sportskih klubova u 2021/2022. godini.

Od kadrovskih pitanja na 18. sjednici razmatraće se više rješenja i to Prijedlog rješenja o razrješenju članova Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Derventa i Prijedlog rješenja o imenovanju v.d. članova Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Derventa, Prijedlog rješenja o razrješenju članova Upravnog odbora Javne ustanove „Sportski centar“ Derventa, Prijedlog rješenja o razrješenju dužnosti v.d. člana Upravnog odbora Javne ustanove „Sportski centar“ Derventa, Prijedlog rješenja o imenovanju v.d. članova Upravnog odbora Javne ustanove „Sportski centar“ Derventa, Prijedlog odluke o raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje tri člana Upravnog odbora Javne ustanove „Sportski centar“ Derventa, Prijedlog rješenja o razrješenju članova Upravnog odbora Javne ustanove „Centar za kulturu“ Derventa, Prijedlog rješenja o razrješenju dužnosti v.d. člana Upravnog odbora Javne ustanove „Centar za kulturu“ Derventa, Prijedlog rješenja o imenovanju v.d. članova Upravnog odbora Javne ustanove „Centar za kulturu“ Derventa i Prijedlog odluke o raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje tri člana Upravnog odbora Javne ustanove „Centar za kulturu“ Derventa.

Na ovoj sjednici razmatraće se i Prijedlog rješenja o imenovanju Savjeta za izradu izmjene dijela Regulacionog plana „CENTAR ISTOK-CENTAR ZAPAD“.

Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here