Vijesti Politika Pred odbornicima obiman dnevni red i imenovanje direktora nekoliko javnih ustanova

Pred odbornicima obiman dnevni red i imenovanje direktora nekoliko javnih ustanova

0

Sedamnaesta sjednica Skupštine grada Derventa održaće se u petak, 28. oktobra, a na dnevnom redu naći će se 38 tačaka.

Skupština grada Derventa razmatraće Prijedlog odluke o donošenju Urbanističkog plana za urbano područje Grada Derventa, Prijedlog odluke o donošenju izmjene dijela Regulacionog plana „KOMUNALNO-SERVISNI CENTAR“, Prijedlog programa uređenja gradskog građevinksog zemljišta u 2022. godini, kao i Prijedlog Odluke o izradi izmjene dijela Regulacionog plana „CENTAR ISTOK- CENTAR ZAPAD“

Pred odbornicima će se naći i Prijedlog odluke o usvajanju Akcionog plana za implementaciju preporuka po Izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o provedenoj finansijskoj reviziji grada Derventa za 2021. godinu.

Od kadrovskih pitanja na 17. sjednici razmatraće se više rješenja i to Prijedlog rješenja o razrješenju direktora Javne predškolske ustanove “Trol“ Derventa; Prijedlog rješenja o imenovanju direktora Javne predškolske ustanove “Trol“ Derventa; Prijedlog rješenja o razrješenju direktora Javne ustanove „Centar za kulturu“ Derventa; Prijedlog rješenja o imenovanju direktora Javne ustanove „Centar za kulturu“ Derventa; Prijedlog rješenja o razrješenju direktora Javne ustanove „Sportski centar“ Derventa; Prijedlog rješenja o imenovanju direktora Javne ustanove „Sportski centar“ Derventa; Prijedlog rješenja o razrješenju člana Gradske izborne komisije Derventa; Prijedlog rješenja o razrješenju vršilaca dužnosti članova Upravnog odbora Javne predškolske ustanove „Trol“ Derventa; Prijedlog rješenja o imenovanju članova Upravnog odbora Javne predškolske ustanove „Trol“ Derventa; Prijedlog rješenja o razrješenju vršilaca dužnosti članova Upravnog odbora Javne ustanove „Turistička organizacija Grada Derventa“ Derventa.

Na dnevnom redu nalazi se i Prijedlog odluke o privremenom stambenom zbrivanju readmisiranih državnjana BiH u stambenim jedinicama saniranim kroz implementaciju projekta „Podrška sistemu prihvata i integracije državljana Bosne i Hercegovine koji se vraćaju po osnovu sporazuma o readmisiji“, te Nacrt odluke o uslovima, načinu držanja i zaštiti pasa u mačaka na području grada Derventa.

Odbornici Skupštine grada na ovoj sjednici razmatraće i nekoliko izvještaja i to Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Derventa za period 01.01.-30.06.2022. godine; Izvještaj o realizaciji Gender akcionog plana Grada Derventa za period 2021. do 2024. godina u 2021. i 2022. godini; Izvještaj o radu JPU „Trol“ Derventa za radnu 2021/2022. godinu, kao i Godišnji Program rada Javne predškolske ustanove „Trol“ Derventa za radnu 2022/2023. godinu.

Prijedlog rješenja o imenovanju članova Upravnog odbora Javne ustanove „Turistička organizacija Grada Derventa“ Derventa; Prijedlog rješenja o imenovanju vršioca dužnosti člana Upravnog odbora Javne ustanove „Turistička organizacija Grada Derventa“ Derventa, kao i Prijedlog Odluke o raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje jednog člana Upravnog odbora Javne ustanove „Turistička organizacija Grada Derventa“ Derventa, te Prijedlog Rješenja o imenovanju Savjeta za izradu izmjene dijela Regulacionog plana „GAKOVAC“ (k.č. broj: 1150, 1151, 2319/1, 2321, 2322 i 2323 KO Derventa 1).

Odbornici Skupštine grada na 17. sjednici razmatraće nekoliko odluka o prodaji nepokretnosti u svojini Grada Derventa i to Prijedlog Odluke o prodaji nepokretnosti-građevinksa parcela br. 3 (k.č. broj: 470/1 i 470/2 KO Derventa 1) u svojini Grada Derventa, u obuhvatu RP „INDUSTRIJSKA ZONA“, putem prve licitacije, privrednom društvu „FRUCTA-TRADE“ d.o.o. Derventa; Prijedlog Odluke o prodaji nepokretnosti-građevinksa parcela br. 4 (k.č. broj: 115/35 i 473/4 KO Derventa 1) u svojini Grada Derventa, u obuhvatu RP „INDUSTRIJSKA ZONA“, putem prve licitacije, privrednom društvu „FRUCTA-TRADE“ d.o.o. Derventa i Prijedlog Odluke o prodaji neposrednom pogodbom gradskog građevinskog zemljišta u svojini Grada Derventa, a radi oblikovanja-kompletiranja građevinske čestice Asentić (Miro) Vladimiru iz Dervente.

Razmatraće se i nekoliko odluka o prihvatanju ponuđenog zemljišta kao poklona od ranijih korisnika i to: Prijedlog Odluke o prihvatanju ponuđenog zemljišta kao poklona, od ranijih vlasnika Prijević (Nedeljko) Dragana, Prijević (Mirko) Milojka, Prijević (Mihajlo) Danice i Prijević (Vidomir) Željka, svi iz Velike Sočanice, grad Dervnta, bez naknade; Prijedlog Odluke o prihvatanju ponuđenog zemljišta kao poklona, bez naknade, od ranijih vlasnika, privrednog društva „EHTA-R“ d.o.o. Derventa i Grabovac (Milenko) Duška; Prijedlog Odluke o prihvatanju ponuđenog zemljišta kao poklona, bez naknade, od ranijeg posjednika Savić (Nedeljko) Vidomira i Prijedlog Odluke o prihvatanju ponuđenog zemljišta kao poklona, bez naknade, od ranijeg vlasnika Zečević (Božidar) Ljube, kao i dvije odluke o utvrđivanju tržišne vrijednosti za gradsko građevinsko zemljište i to: Prijedlog Odluke o utvrđivanju tržišne vrijednosti za gradsko građevinsko zemljište dodijeljeno prema Rješenju o dodjeli na korišćenje gradskog građevinskog zemljišta bez naknade broj: 02-475-35/53 od 21.04.2000. godine Vuković (Nikola) Anđi iz Karlovaca i Prijedlog Odluke o utvrđivanju tržišne vrijednosti za gradsko građevinsko zemljište dodijeljeno prema Rješenju o dodjeli na korišćenje gradskog građevinskog zemljišta bez naknade broj: 02-475-35/702 od 21.04.2000. godine Skenderovski (Milan) Zoranu iz Đurđevca.

Na kraju sjednice, a odlučujući u funkciji Skupštine JP „Derventski list i Radio Derventa“ d.o.o. Derventa Skupština grada Derventa razmatraće Prijedlog rješenja o razrješenju vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Derventski list i Radio Derventa“ d.o.o. Derventa i Prijedlog rješenja o imenovanju članova Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Derventski list i Radio Derventa“ d.o.o. Derventa.

Derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here