Vijesti Politika Predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo posjetio Derventu

Predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo posjetio Derventu

0

evropski-pokret

Predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo boravio je u Derventi i razgovarao sa načelnikom opštine Miloradom Simićem.

U razgovoru sa načelnikom Simićem Praštalo je istakao da je Derventa primjer uspješne lokalne zajednice.

“Danas je Derventa jedna od lokomotiva ekonomskog razvoja i izvoza na strana tržišta Republike Srpske, dobojske regije i Bosne i Hercegovine koja svoj ekonomski i društveni preporod posebno doživljava dolaskom Milorada Simića na mjesto načelnika opštine 2004. godine, koji je i najzaslužniji da ova lokalna zajednica danas uživa ugled i respekt kao sredina u kojoj se može uspješno i produktivno raditi i djelovati, a gdje vlast podržava svaki napredan poslovni projekat”, rekao je Praštalo. On je takođe istakao da opština radi mnogo više od većine političara i predstavnika međunarodne zajednice na polju povratka raseljenih lica, pomirenju i integraciji naroda.

Načelnik Simić se zahvalio Evropskom pokretu na dosadašnjoj saradnji i promociji Dervente kao otvorenog i poslovnog centra,istićući značaj i ulogu lobiranja u modernom svijetu, a što Evropski pokret, u domaćim ali i međunarodnim relacijama, više nego uspješno obavlja za lokalne zajednice u okviru Evropskog partnerstva,u koje je uključeno 48 lokalnih zajednica u BiH.

Priznanje “Top lokalna zajednica za privlačenje stranih investicija”, koje je Derventa dobila ove godine u Čapljini, u okviru obilježavanja Dana Evrope 2016,je priznanje svima koji su, na prostoru opštine, uložili napore u stvaranju boljeg poslovnog okruženja. Načelnik je istakao da ga slična kolektivna priznanja raduju mnogo više nego ona koja on dobija za svoj lični angažman jer je to nagrada za sve njegove saradnike iz tima, koji su svojim angažovanjem, takođe dali značajan doprinos napretku i razvoju Dervente.

Jedna od tema razgovora bila je priprema i realizacija projekta obilježavanja Dana Evrope u BiH 2017. godine. Praštalo je istakao da izborni rezultati na proteklim lokalnim izborima jasno govore da su građani i privredni subjekti Dervente više nego zadovoljni radom načelnika i njegovog tima, te je to jedan od razloga da je Evropski pokret predložio ovu lokalnu zajednicu kao jednog od tri moguća kandidata za domaćina i partnera u obilježavanju Dana Evrope u BiH naredne godine.

Susretu načelnika Simića i Praštala prisustvovao je i Igor Žunić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koji je takođe pohvalio dosadašnje partnerstvo Evropskog pokreta i opštine Derventa.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here