Vijesti Magazin Predstavili vještine i derventske proizvode: Mario i Jelena završili takmičenje u emisiji...

Predstavili vještine i derventske proizvode: Mario i Jelena završili takmičenje u emisiji “Luk i med”

0

Učenici derventske Stručne i tehničke škole Mario Mandić i Jelena Mišić završili su takmičenje u četvrtom krugu šeste sezone kulinarske emisije “Luk i med”. Iako su pomalo razočarani zbog ispadanja, najmlađi par takmičenja se plasirao među 9 najboljih ekipa, te predstavio sebe, Derventu i njene gastronomske kvalitete u lijepom svjetlu.

Kako ističu, na takmičenje su se prijavili na prijedlog direktorice Branke Jović, sa željom da pokažu naučeno, te predstave svoju školu i opštinu Derventa. Podrška je stigla od lokalne zajednice i Turističke organizacije, ali i brojnih sugrađana

Rolovana piletina punjena barenom paprikom i mješavinom mladog i kalenderovačkog sira, te kuglice od aronije i desert od sira, jabuka, meda i oraha, ipak nisu razgalili nepca žirija.

Iako poslednja emisija nije bila sjajna jer smo dobili neočekivano mali broj bodova, zbog čega smo ostali zatečeni i razočarani nepravdom žirija, zahvalili smo se na pozitivnim komentarima za naša jela, kaže Mario, ističući da se već prijavio na novo kulinarsko takmičenje, jer iako “nepravda zaboli, treba je mudro zaobići i nastaviti dalje”.

Pored svojih vještina, mladi kuvari predstavili su i dio prehrambenog asortimana derventskog “Frukta trejda”, proizvode porodica Matić i Ćorić, te kalenderovački sir i druge derventske produkte.

 

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here