Vijesti Kultura i obrazovanje Predstavljamo najuspješnije maturante: Nikolaj Stanić, učenik generacije OŠ “Đorđo Panzalović”

Predstavljamo najuspješnije maturante: Nikolaj Stanić, učenik generacije OŠ “Đorđo Panzalović”

0

Iako nije bio nosilac Vukove diplome, zahvaljujući uspjesima na takmičenjima i vannastavnim aktivnostima učenik generacije osinjske Osnovne škole “Đorđo Panzalović” je Nikolaj Stanić. Ovaj talentovani mladić od jeseni će svoje srednjoškolsko obrazovanje nastaviti na Bogosloviji Svetog Save u Beogradu.

Pored odličnog uspjeha, Nikolaju je za rukom pošlo da postane i jedan od najboljih recitatora opštine, regije i Republike. Pored recitatorstva, omiljena mu je razonoda gluma, kojom se bavi unazad nekoliko godina, a nisu zapostavljene ni sportske aktivnosti – sa drugarima često igra fudbal i košarku, što im je takođe donijelio uspjehe na opštinskim i regionalnim takmičenjima.

Kako sam kaže, upravo su vannastavne aktivnosti i bile značajne za dobijanje ovog priznanja koje mu predstavlja veliko zadovoljstvo.

– Titula učenika generacije predstavlja krunu cjelokupng osnovnog obrazovanja, ali je ovo takođe uspjeh moje škole i nastavnika, koliko i plod moga truda. Zaista nije bilo lako da se to postigne jer je mnogo vremena trebalo posvetiti knjizi i učenju, kako u školskim, tako i vanškolskim aktivnostima. Iskreno, nikada se dobri rezultati i visoki uspesi nisu ostvarivali bez velikog truda, naglašava Nikolaj.

Pored vjeronauke, omiljeni predmeti su mu bili muzičko i istorija, a na pitanje po čemu će mu osnovna škola ostati u pamćenju dileme nije bilo.

To je zasigurno drugarstvo i nezaboravni trenuci naših školskih šala i nestašluka koji su nas vodili u tokom cijelog našeg osnovnog obrazovanja. To će mi ubuduće ostati krupnim slovima urezano u pamćenje, za kraj će Stanić.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here