Vijesti Kultura i obrazovanje Predstavljamo najuspješnije maturante: Svestrana Sara Tatomir učenik je generacije OŠ “19. april”

Predstavljamo najuspješnije maturante: Svestrana Sara Tatomir učenik je generacije OŠ “19. april”

0

Učenik generacije Osnovne škole “19. april” ove školske godine je Sara Tatomir, buduća gimnazijalka čija se šarolika interesovanja protežu od umjetnosti, preko biologije pa sve do teologije.

Kako kaže, za nju učenje nikada nije predstavljalo veliki problem jer je njena prirodna znatiželjnost “tjerala” da saznaje nove informacije i da o njima promišlja.

Biti učenik generacije je zaista jedan predivan osjećaj i to mi zapravo pokazuje da se svaki uložen rad i trud na kraju isplati. Ova titula je zahtijevala dosta i rada i truda, ali isto tako pokazuje da se u životu sve postiže samo ako imamo malo dobre volje, kaže Sara.

Ona ipak naglašava da ni u čemu ne treba pretjerati, pa tako ni u učenju.

Smatram da u životu postoje mnoge važnije stvari, a među njima je veoma bitno i slobodno vrijeme, hobiji i druženje sa prijateljima. Jednostavno, nijedan čovjek ne može da funkcionise kao mašina i svoju dušu mora da ispuni ljudima koje voli i svojim interesovanjima, nastavlja svoje zanimljivo izlaganje učenica koja je ostvarila odličan uspjeh iz svih predmeta tokom osnovnoškolskog obzazovanja.

Ne čudi onda da je njeno slobodno vrijeme ispunjeno sviranjem gitare, crtanjem i slikarstvom.

Slikarstvo sam zavoljela kroz časove likovne kulture i uz pomoć svog nastavnika Vujadina Maleševića od koga sam naučila mnogo važnih životnih pouka. On nas je takođe vodio u posjetu kod našeg derventskog slikara čiji me atelje dosta inspirisao i podstakao da i ja napravim svoj atelje u kome danas provodim mnogo, mnogo vremena, opisuje Sara ljubav prema ovoj umjetnosti, dodajući da je zanimaju je i drugi, naizgled nespojivi predmeti – vjeronauka i biologija.

Pored redovne nastave učestvovala je i u brojnim vannastavnim aktivnostima, kao i na mnogim takmičenjima iz srpskog i engleskog jezika, matematike, fizike, pa čak i jednom muzičkom takmicenju.

Odlucila sam se da upišem opštu gimnaziju prvenstveno iz razloga jer jos nisam do kraja donijela konačnu odluku kojim putem želim da krenem, ali trenutno smatram da će to biti ili stomatologija ili likovna akademija. Iz školskih klupa ponijeću mnoga lijepa sjećanja na doživljaje koje sam prošla zajedno sa svojim drugovima i koji će mi ostati u sjećanju do kraja života, zaključuje Sara.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here