Vijesti Kultura i obrazovanje Predstavljamo najuspješnije maturante: Tea Milinković, učenik generacije SŠC “Mihajlo Pupin”

Predstavljamo najuspješnije maturante: Tea Milinković, učenik generacije SŠC “Mihajlo Pupin”

0

Maturantkinja derventske gimnazije Tea Milinković tokom svog srednjoškolskog obrazovanja ostvarila je brojne uspjehe u školskim i vanškolskim aktivnostima zbog čega je proglašena učenikom generacije SŠC „Mihajlo Pupin“.

Zbog ove nagrade za njen uloženi trud Tei će završetak srednjoškolskog obrazovanja ostati u posebnom sjećanju. Kako ističe, nije bilo dileme oko izbora škole prije četiri godine.

Za gimnaziju opšteg smjera odlučila sam se zato što sam već prilikom završetka osnovne škole znala da svoje obrazovanje želim nastaviti i na fakultetu, a gimnazija je idealna podloga za nastavak školovanja. Obuhvata najširi spektar obrazovanja, a nakon završetka gimnazije pred vama su širom otvorena vrata svih fakulteta i viših škola, naglašava mlada maturantkinja.

Dobar uspjeh, naravno, nije došao slučajno.

Naravno, kao i za bilo koji uspjeh u životu i za titulu učenika generacije je trebalo dosta truda, želje, a po nekada i odricanja, ali uz dobru organizaciju i profesore sve je bilo lakše, ističe Tea.

Tokom četiri godine srednjoškolskog obrazovanja učestvovala je i na brojnim takmičenjima i vannastavnim aktivnostima. Ljubav prema prirodnim naukama dokazala je učešćima na takmičenjima iz fizike, osvojivši i jedno treće mjesto na regionalnoj smotri fizičara. Svoje umjetničke afinitete pokazala ljubavlju prema recitovanju, pa je na prošlogodišnjem takmičenju, kojeg je organizovala Narodna biblioteka “Branko Radičević”, osvojila prvu nagradu.

Još od djetinjstva gajila sam ljubav prema matematici, a vrememom se razvila i prema fizici. Tokom ovog srednjoškolskog obrazovanja ta ljubav je samo ojačala i svake godine sam bila sigurnija da školovanje želim nastaviti na nekom od tehničkih fakulteta. Moj izbor je Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, smjer mehatronika, otkriva Tea, dodajući da će joj najviše nedostajati društvo.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here