Vijesti Kultura i obrazovanje Predstavljamo najuspješnije: Monika Kuzmanović – student Medicinskog fakulteta i stipendista Vlade Republike...

Predstavljamo najuspješnije: Monika Kuzmanović – student Medicinskog fakulteta i stipendista Vlade Republike Srpske

2

Student druge godine Medicinskog fakulteta u Banjaluci Monika Kuzmanović jedna je od najuspješnijih iz naše lokalne i zaslužan stipendista Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Vlade Republike Srpske.

Monikino zalaganje joj je donijelo brojne uspjehe kroz sve četiri godine školovanja na smjeru opšte gimnazije u SŠC „Mihajlo Pupin“, a prva mjesta na regionalnim takmičenjima iz matematike i fizike, te drugo na republičkom takmičenju iz fizike, i titulu učenika generacije SŠC „Mihajlo Pupin“.

Sve to joj je kasnije otvorilo put da upiše medicinu i krene putem kojim je priželjkivala, nastavljajući svoje akademske uspjehe.

U mom izboru zanimanja prvenstveno je prevagnula ljubav prema biologiji, iako su moje interesne zone većinom bile kocentrisane na matematici i fizici. Ipak, u njima se nisam pronalazila na način na koji sam se pronašla sada u medicini. Svakako mogu da kažem da mi je znanje iz fizike u velikoj mjeri poslužilo kada je riječ o dubljem razumjevanju pojedinih medicinskih disciplina, kaže ovaj student druge godine medicine sa prosjekom ocijena višim od 9,2.

Monika je jedna malobrojnih studenata svoje generacije sa položenim svim ispitima iz prve godine, što joj je pomoglo pri ostvarivanju prava na stipendiju Ministarstva koja za nju ne predstavlja samo financijsku pomoć, nego i motivaciju da postiže bolje rezultate i napredujem u struci.

Moja formula za uspjeh je uvijek bila dobra organizacija vremena i maksimalna posvećenost samom pozivu koji sam odabrala, iako ke nekad takav ritam postane zaista monoton i težak za ispratiti. Smatram da su kontinuitet i upornost ključni, jer upravo studenti koji se drže postavljene rutine neće odustati nakon prvog neuspjeha ili prepreke, ističe Monika.

U narednom periodu cilj joj je da više učestvuje na korisnim radionicama koje fakultet organizuje.

Derventa Cafe

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here