Vijesti Kultura i obrazovanje Predstavljamo najuspješnije: Talentovana matematičarka Una Teofilović učenik je generacije OŠ “Nikola Tesla”

Predstavljamo najuspješnije: Talentovana matematičarka Una Teofilović učenik je generacije OŠ “Nikola Tesla”

0

Kada bi postojala nagrada za najuspješnijeg učenika na nivou opštine Derventa ona bi zasigurno protekle školske godine pripala učeniku generacije OŠ „Nikola Tesla“ i nosioci “Diplome Vuka Karadžića” Uni Teofilović. Ova mlada djevojka uspjela je da osigura nastup na čak dva državna takmičenja za njen uzrast – iz matematike i informatike.

Una voli da čita i piše pjesme, a slobodno vrijeme provodi družeći se sa drugaricama uz duge vožnje biciklima u prirodi. Svoje uspjehe veoma cijeni.

Ponosim se svojim uspjesima jer znam da ih nije bilo lako ostvariti. Potrebno je uložiti puno truda i raditi naporno ka ostvarenju svojih ciljeva, ali ako radite ono što volite, to vam sigurno neće predstavljati problem, iskrena je Una.

Kako iza svake pobjede stoji predanost, sve ih podjednako voli.

Takmičila sam se na nadmetanjima iz matematike, fizike i informatike i osvajala sam prva mjesta na svim školskim i opštinskim takmičenjima. Na regionalnim takmičenjima sam takođe ostvarila dobre rezultate koji su mi omogućili plasmane na republička i državna takmičenja. Međutim, smatram da je moj najveći uspjeh bio plasman na Juniorsku matematičku olimpijadu BiH i na taj uspjeh sam posebno ponosna, kaže talentovana matematičarka.

Za ljubav prema matematici najzaslužnija je nastavnica Kristina Popović, koja je Uni pomogla da ostvari brojne uspjehe. Tajne matematike otvorile su joj svijet još dvije povezane nauke – informatike i fizike.

Osim po takmičenjima, osnovnu školu ću pamtiti po velikoj podršci svojih nastavnika, kao i nestašlucima svojih drugara. Bio je to jednostavno nezaboravan period života, pun lijepih uspomena. Odabrala sam informatičku gimnaziju jer volim matematiku i informatiku, a pogotovo programiranje. Mislim da će mi gradivo biti zanimljivo, pa ću sigurno nastaviti da se trudim i napredujem, za kraj će učenica generacije OŠ “Nikola Tesla”.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here