Vijesti Kultura i obrazovanje Predstavljamo zanimanja SŠC “Mihajlo Pupin”: Električari i elektro-mehaničari

Predstavljamo zanimanja SŠC “Mihajlo Pupin”: Električari i elektro-mehaničari

0

Srednjoškolski centar JU SŠC“ Mihajlo Pupin“ upisuje jedno odeljenje u okviru kojeg će se polovina učenika školovati za električara, a druga polovina za elektroničara-mehaničara.

Ako ste oduvijek voljeli da popravljate male kućanske aparate i sve što ima veze sa električnom energijom i električnim uređajima, onda vam preporučujemo da izaberete jedno od ova dva atraktivna i veoma tražena zanimanja.

Određen broj opšte obrazovnih predmeta učenici će pohađati u našoj školi, a obzirom da se radi o dualnom obrazovanju, praktičnu nastavu i usavršavanje veština i znanja iz ovih oblasti naši učenici će obavljati u preduzećima sa kojima škola ima potpisan ugovor, saopšteno je iz SŠC „Mihajlo Pupin“.

Zanimanje elektroničar – mehaničar prati razvoj tenologije elektromotornih pogona, osposobljava učenike za održavanje i servisiranje svih vrsta elektromotora i pratećih elemenata, što se danas veoma traži i cijeni na tržištu, kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu. Takođe, učenici mogu naučiti da servisiraju CNC mašine, kao i sve vrste industrijskih pogona i elektro vuču.

Učenici koji se opredijeli za zanimanje električar se osposobljava za radove u oblasti električnih instalacija i jake struje na svim vrstama objekata. Učenici u okviru ovog zanimanja stiču znanja iz oblasti elektro vodova niskog i visokog napona, kao i održavanje transformatorskih stanica i postrojenja.

I ovo zanimanje pruža mogućnost brzog i lakog zapošljavanja kao i osnivanje sopstvene firme za sve radove iz navedenih oblasti, poručuju iz ove srednje škole.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here