Vijesti Kultura i obrazovanje Predstavljena knjiga “Devrentske pjesme, riječi i običaji” autora Tome Nagradića Gadžine –...

Predstavljena knjiga “Devrentske pjesme, riječi i običaji” autora Tome Nagradića Gadžine – FOTO

0

Knjiga autora Tome Nagradića “Devren(t)ske pjesme, riječi i običaji” promovisana je sinoć u Svetosavskom domu u Osini u okviru “Bosiljkovanja”.

Knjiga sadrži 1.660 kratkih, brzih, potrkuša “devrenskih” pjesama, 70 dugih, putničkih, okretaljki pjesama, oko 3.000 “devrenskih” riječi, opis običaja “Koledavci” u dervenskom kraju i, u vidu priloga, popis 1.120 izvornih grupa u BiH koje pjevaju uz šargiju, saz, dvojnice ili violinu. Knjiga još sadrži oko 120 fotografija albuma izvornjaka sa devrenskog kraja. Ovih dana očekuje se promocija knjige i u Derventi i Banja Luci, rekao je autor.

On se zahvalio svima koji su pomogli da knjiga ugleda svjetlo dana i to izdavaču “Besjedi” iz Banjaluke, lektorima profesorima Jeleni Radovanović, Dragani Plavšić i dr Slađana Cukut, recenzentima dr Dragici Panić Kašanski, dr Jelenki Pandurević, dr Vesni Bajić Stojiljković i dr Slađana Cukut.

Ilustracija korica izveo je prof. teologije Slaven Vuković, a pripremu i obradu mr Damir Kljajić.

U petak, 16. oktobra, promocija knjige će se održati i u hotelu “Biser” sa početkom od 19 časova.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here