Vijesti Kultura i obrazovanje Predstavljena knjiga “Dosje Sarajevo”

Predstavljena knjiga “Dosje Sarajevo”

0

U Centru za kulturu večeras je predstavljena knjiga “Dosje Sarajevo”, autora Milivoja Ivaniševića, o stradanju Srba u Sarajevu tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Autor djela je prije deceniju objavio i knjigu “Srpske žrtve Dervente”.

Imamo seriju knjiga o Srebrenici, Sarajevu i drugim gradovima u kojima se nalaze činjenice i to one koje se “sudaraju” sa nekim opšteprihvaćenim stvarima koje su plasirane u “mejnstrim” medijima. Zadržao sam se i na glavnim tačkama optužnica koje nas terete za Sarajevo, poput granatiranja, koje nazivaju neselektivnim, ili blokade grada za koju smatram da nije postojala, rekao je Ivanišević.

U dijelu Sarajeva koje je kontrolisala muslimanska vojska bilo je više od 120 logora za Srbe, dok to nije bio slučaj u dijelu grada kojeg je kontrolisala srpska vojska, a isti slučaj je i sa masovnim grobnicama, navodi autor.

Jerej dr Milorad Sredojević rekao je da knjiga treba da “posluži istini o stradanju 7.500 sarajevski Srba, od 7 do 86 godina”.

Na promociji su učestvovali prof. dr Slobodan Remetić, redovni član ANURS-a, prof. dr Sreto Tanasić, dopisni član ANURS-a i jerej dr Milorad Sredojević.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here