Vijesti Politika Predstavljeni “start paketi” za poljoprivredne proizvođače

Predstavljeni “start paketi” za poljoprivredne proizvođače

0

Resor za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi RS – Područnog centra Doboj, u saradnji sa PZ „Agroposavina farm“ i opštinom Derventa, zainteresovanim poljoprivrednicima predstavili su proizvodne “start” pakete.

IFAD “start” paket namijenjen je iskorijenjivanju siromaštva na ruralnim područjima, istakao je predsjednik Zadružnog saveza Srpske Rajko Kulaga.

Gazdinstva u kojima članovi nemaju prihod veći od 500 maraka moći će da učestvuju u ovom projektu, i u tom slučaju polovina repromaterijala potrebna za proizvodnju povrća, a prije svega kornišona, biće besplatna. Dakle, 40% troškova projekta snosi IFAD, 10% lokalna zajednica, dok će preostalu polovinu korisnici projekta otplatiti u proizvodima, pojasnio je Kulaga, izrazivši nadu da će opština podržati ovaj projekat.

Svoju ponudu za proizvodnju i otkup krastavaca kornišona i nekih vrsta paprike predstavila je i Poljoprivredna zadruga “Gračanka” iz Gračanice.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, opštine Derventa i Zadružnog saveza FBiH.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here