Vijesti Društvo Predstavljene mogućnosti novog vatrogasnog vozila – FOTO/VIDEO

Predstavljene mogućnosti novog vatrogasnog vozila – FOTO/VIDEO

0

Svečanom primopredajom ključeva i pokaznom vježbom danas je TVJ Derventa predstavila novo vatrogasno vozilo.

Radi se o pratećem vozilu – cisterni “Iveko” zapremine rezervoara 9.000 litara protoka pumpe 2.500 litara u minuti, otkrio je starješina TVJ Derventa Slaven Pijetlović.

Namijenjeno je za snabdijevanje navalnih vatrogasnih vozila vodom, ali je opremljeno za samostalno gašenje požara. U zdanjih par godina evidentan je rast ulaganja u opremanje naše jedinice, što je svakako posljedica razvoja i urbanizacije opštine, zbog čega je potrebna bolja opremljenost vatrogasaca za zaštitu materijalnih dobara i života, naglasio je Pijetlović, zahvalivši se svima koji su učestvovali u projektu.

On je dodao da su nabavkom novog vozila zadovoljene osnovne potrebe kada je u pitanju oprema, tako da je sada prioritet izgradnja novog Vatrogasnog doma.

Prva faza novog Vatrogasnog doma, vrijedna 340.000 KM, već je u toku, a spremna su sredstva u iznosu od 300.000 maraka za drugu fazu projekta, rekao je načelnik opštine Milorad Simić.

U narednih godinu dana vatrogasci bi se trebali useliti u novi dom, zajedno sa novom opremom, a oni to svakako zaslužuju jer su angažovani za zaštitu života i materijalnih dobara. Čestitam pripadnicima TVJ Derventa i starješini Pijetloviću, koji je ovu službu doveo na jedan visok nivo, poručio je Simić ovom prilikom, najavivši inicijativu za izmjenu pojedinih odredaba Zakona o vatrogastvu.

Svečanoj primopredaji prisustvovao je i šef Civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here