Vijesti Privreda Na konferenciji o brendiranju “Naše je bolje” učestvovali i derventski privrednici

Na konferenciji o brendiranju “Naše je bolje” učestvovali i derventski privrednici

0

Na konferenciji “Brendiranje domaćih proizvoda – naše je bolje”, održanoj u Doboju protekle srijede, učestvovale su delegacije motela “Babino brdo” i “Kort” marketa.

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske želi da pomogne i obuči domaće proizvođače kako da na najbolji način promovišu svoje proizvode i brendiraju ih, s obzirom da su na stržištu Srpske strani proizvodi mnogo bolje marketiški predstavljeni i vidljiviji potrošačima, rekla je ovom prilikom resorni ministar Suzana Gašić.

Gašićeva je, otvarajući konferenciju “Brendiranje domaćih proizvoda – naše je bolje”, izjavila da su konferencije ovog tipa i neposredna komunikacija sa lokalnim privrednicima usmjerene da se nađu načini da se olakša brendiranje domaćih proizvoda, kao i da Ministarstvo preduzme odgovarajuće mjere da taj proces pojeftini.

Brendiranje se kroz određene projekte može finansijski pomoći, a moguće je i pojednostavljenje svih procedura, pa tako i procedura brendiranja, rekla je Gašićeva.

Ona je navela da brendiranje nije tako komplikovan postupak i ukazala na pozitivne primjere u Srpskoj, od kojih je izdvojila firme koje se bave proizvodnjom tjestenine.

Proizvodi koji su više marketinški vidljivi zapadnu za oko”, navela je Gašićeva i poručila da takve proizvode potrošači najbolje prepoznaju na policama.

Ona je poručila da je osnovna aktivnost resornog ministarstva promovisanje domaće proizvodnje i proizvoda na tržištu Srpske, kao i pomoć domaćim proizvođačima da brendiraju svoje proizvode i učine ih vidljivim na domaćem i inostranom tržištu.

Predstavnik Rafinerije ulja iz Modriče Branko Despotović kaže da su u oblasti proizvodnje industrijskih i motornih maziva i ulja, sa tradicijom dugom oko 70 godina, već međunarodno prepoznat brend zasnovan na očuvanju kvaliteta proizvoda, ispunjavnju svih međunarodnih specifikacija i konstantnom kontaktu sa kupcima.

Predstavnik motela “Babino brdo” iz Dervente Zlatko Okolić ukazao je na potrebu otklanjanja nedostataka kada je riječ o otkupu proizvoda od lokalnih proizvođača.

On je naveo da je ovaj ugostiteljski objekat i izletiše sa tradicijom dugom od oko 100 godina, već sami po sebi brend, te da su turistima interesantni zbog gastro-ponude, načina pripreme jela, te domaćih namirnica.

Agencije

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here