Vijesti Kultura i obrazovanje Predstavom “Kraljevski festival” Dramski studio zatvara aktuelnu sezonu

Predstavom “Kraljevski festival” Dramski studio zatvara aktuelnu sezonu

0

Članovi bibliotekinog Dramskog studija predstavom “Kraljevski festival” će u ponedjeljak, 17. juna, zatvoriti aktuelnu sezonu nastupa.

Predstava je nastala po tekstu Tode Nikoletića, jednim od meni najdražih pisaca i pjesnika za djecu, istakao je rukovodilac Dramskog studija Siniša Tešanović.

U pitanju je još jedna neobična bajka kojoj Tode daje nezamjenjiv pečat. Svaka njegova bajka ima luckaste likove, netipične za klasične bajke i to je ono što njegove tekstove čini jedinstvenim i različitim od ostalih. Zato ga vole i djeca i odrasli, kaže Tešanović.

Kralj Malj je vođa kraljevstva kome je uvijek dosadno i zbog toga, na nagovor Lude Gude, osniva festival u pjevanju u kojem svi imaju pravo da se takmiče, dok savjetnik Zloćo koristi ovu situaciju da bi se dokopao kraljevstva i princeze, a sve to prate i ostali šaroliki likovi iz kraljevstva.

Predstava, namijenjenja starijim polaznicima vrtića, kao i učenicima do 6 razreda, na programu je od 19 časova u „Napretkovom domu“.

Ovo je posljednja predstava u ovoj sezoni, a nakon sutrašnje izvedbe, članove Dramskog studija očekuje još jedno gostovanje krajem sedmice i odlazak na odmor da bi se što bolje pripremili za dvije ljetne premijere.

Deventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here