Vijesti Privreda Preduzeće “Webo”: Uskoro završetak “grubih” građevinskih radova

Preduzeće “Webo”: Uskoro završetak “grubih” građevinskih radova

0
Foto: Akta.ba

Do kraja januara planirano je da budu završeni svi grubi radovi, koji se trenutno sprovode na izgradnji upravne zgrade i hale kompanije “Webo Bosnia” u blizini industrijske zone u Derventi, potvrdio je ovo za Akta.ba, Dragan Babić, direktor kompanije.

– Svi do sada planirani radovi odvijaju se bez problema. U fazi smo završavanja grubih radova na objektima i ukoliko to uslovi budu dopuštali oni bi trebali biti završeni do kraja januara ove godine. Naš plan je da sve radove završimo do 01.05.2019. godine kada je planirano i useljenje u objekat, kazao je Babić.

Dragan Babić

Babić je kazao da su do sada u izgradnju objekta, kroz kupovinu zemljišta, njegovo uređenje, izradu projekta i pribavljanje dozvola uložili oko 600.000 maraka.

U ovom objektu nalaziće se centar za razvoj inženjerstva za izradu alata za auto-industriju, sa posebnim akcentom na kvačila, te elektro-vozila.

Podsjećamo da je ova kompanija 2017. godine u Derventi kupila zemljište površine 13.000 m2 i u desetom mjesecu 2018. godine je počela sa realizacijom prve faze, koja se odnosi na izgradnju upravne zgrade i proizvodne hale u koju planiraju zaposliti najmanje 50 radnika.

Trenutno u ovoj kompaniji radi 17 radnika, od kojih je 15 inženjera.

Kompanija “Webo” dio je njemačke grupacije i na globalnom nivou bavi izradom i proizvodnjom automatskih i elektro dijelova za automobile i sastavnih dijelova za kvačila. Uglavnom rade male dijelove za pogonski dio automobila.

Njihovi kupci su njemačke firme Daimler, Porsche i Volkswagen, američki General Motors, japanske Mazda i Toyota, te korejske Kia i Hyundai.

Akta.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here