Vijesti Kultura i obrazovanje Pregršt emocija: Vanja Merćep najbolja recitatorka među srednjoškolcima – VIDEO

Pregršt emocija: Vanja Merćep najbolja recitatorka među srednjoškolcima – VIDEO

0

Danas je u Narodnoj biblioteci “Branko Radicević” održano je takmičenje u recitovanju srednjoskolaca na kome je najviše uspijeha imala Vanja Merćep.

Među 11 učesnika takmičena žiri je najboljom proglasio
upravo Vanjinu recitaciju. Inače, radi se o odličnoj ucenici 4. razreda gimnazije SŠC “Mihajlo Pupin”.

Sklonost ka recitovanju pokazuje već duži niz godina, a danas se predstavila pjesmom Sergeja Jesenjina “Pismo majci”. Pokazala je izuzetan talenat za dikciju, akcenat i izuzetan način recitovanja u koji je unijela pregršt emocija, saopšteno je iz ove obrazovne ustanove.

Vanja je osvojila žiri, u sastavu dramaturg Ognjen Bogdanović i glumac Dis teatra Stefan Maksić, recitovanjem prve i poslednje strofe na ruskom jeziku.

Učenica Stručne i tehničke škole Tanja Kojić je zauzela 3. mjesto sa recitacijom pjesmom “Posle ljubavi” Desanke Maksimović, dok je učenica iste škole Dejana Balešević osvojila 2. mjesto sa pjesmom “Lagano umiranje” Pabla Nerude.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here