Vijesti Kultura i obrazovanje Pregršt stihova u šeširu

Pregršt stihova u šeširu

0

U okviru kulturne manifestacije ’’Jesenji modrički mozaik’’ u Modriči je održana, peta pjesnička manifestacija ’’Poetski trenutak’’, gdje je predstvaljena zbirka pjesama ’’Sa talasa modrog grada’’. Knjigu je priredio književnik Marko Raulić Đukić i sadrži izbor pjesma od 21 autora, koje su objavljene u emisijama radija.

Pregrst stihova u sesiru 1

O knjizi i njenom značaju za stvaralaštvo i unapređenje kulture grada Modriče govorio je uvodničar, književnik Aleksa Peranović.

Tim povodom za svestranost u umjetničkom stvaralaštvu, učešću na kulturnim manifestacijama u SKC-u Modriča i za doprinos u razvoju kulture dodijljuju se  nagrade, koje nominuje i ocjenjuje stručni žiri.

Pregrst stihova u sesiru 2

Za knjigu poezije ’’Život i sjećanje’’ predstvaljenu u radio emisiji ’’Poetski trenutak 2011.’’, nagrada, ’’Gajkov pjesnički šešir’’ dodijeljena je Savku Pećiću Pesi iz Dervente, ’’Pjesnička lenta’’ za knjigu ’’Žubor srca’’ Radi Đokić iz Bijeljine, a ’’Ključ dobor grada’’ za knjigu ’’Prečicom do sunca’’ Goranu Vukoviću iz Prnjavora, dok je ’’Pjesničko pero’’, koje se dodjeljuje po prvi put dodijeljeno za zbirku pjesama ’’Sekundarni život’’ Toši Jovanoviću iz Modriče.

’’Gajkov pjesnički šešir’’, se dodjeljuje u znak sjećanja na modričkog pjesnika Gajku Popovića, a Savku Pećiću Pesi uručila je porodica.

Z. B. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here