Vijesti Politika Premijer posjetio Derventu: Višković upoznat sa prilikama i potrebama naše opštine –...

Premijer posjetio Derventu: Višković upoznat sa prilikama i potrebama naše opštine – FOTO

0

Premijer Republike Srpske Radovan Višković posjetio je danas Derventu i tom prilikom razgovarao sa rukovodstvom opštine predvođenim načelnikom opštine Miloradom Simićem, te derventskim privrednicima.

Višković je istakao da planira posjetiti sve lokalne zajednice u Republici Srpskoj da bi dobio informacije iz prve ruke o njihovim potrebama i poteškoćama sa kojima se susreću.

Vlada je 2018. godine odobrila projekte u vrijednosti od oko milion maraka, od kojih su neki, poput proširenja obdaništa, već privode kraju. Govorili smo o potrebi uključivanja Dervente i Stanara na auto-put „9. januar“ u narednom periodu, kako bi privrednici bili u boljem položaju, kao i o uređenju korita Ukrine, kako bi se eliminisala opasnost od poplava. Kandidovana je ideja o brzoj cesti Brod – Derventa – Doboj i mi smo razumjeli taj problem, rezimirao je sastanak premijer Višković.

On je dodao i da je na sastanku pomenut i problem „Unisa“, zbog čega je rukovodstvo te privatne firme zaduženo da napravi informaciju u kojoj bi naveli svoja očekivanja od nove Vlade, da bi se sagledalo šta se po tom pitanju, u okviru zakonskih rješenja, može napraviti.

Načelnik Simić je iskoristio priliku da premijera pobliže upozna sa prilikama u Derventi, prvenstveno onim privrednim, koje je ocijenio kao i najvažnije.

Upoznali smo premijera sa našim pozitivnim izvozno-uvoznim bilansom, zbog čega bi nam od značaja bila putna infrastruktura u vidu brze ceste Brod – Derventa  – Doboj, a takav vid komunikacije poželjan je i prema Prnjavoru. Razgovarali smo i o poteškoćama koje imamo sa Republičkom upravom za geodetske i imovinsko-ravne odnose, odnosno poteškoćama oko knjiženja vlasništva nad opštinskom zemljom. Mi imamo 710 privrednih subjekata, najmanju nezaposlenost i mi imamo obavezu prema privrednicima da im omogućimo nove investicije, naglasio je Simić, dodajući da je bilo riječi i o potencijalnom statusu grada i regionalnog centra IJ 4.

Višković je svoju posjetu našoj opštini završio obilaskom preduzeća „Netvork“.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here