Vijesti Društvo Preminuo pjesnik Slavko Pokrajac, autor nekih od najpoznatijih pjesama narodne muzike

Preminuo pjesnik Slavko Pokrajac, autor nekih od najpoznatijih pjesama narodne muzike

0

Derventski pjesnik i književnik Slavko Pokrajac preminuo je sinoć bolnici u Doboju u 66. godini.

Rođen je 23. marta 1957. godine u selu Gornji Kalenderovci, a završio je Gimnaziju u Prnjavoru i Derventi 1978. godine.

Bio je zaposlen u Fabrici cijevi “Unis” Derventa, u Javnom preduzeću “Derventski list i radio Derventa”, te kao dopisnik Radio-televizije Republike Srpske.

Obavljao je funkciju predsjednika Srpskog književnog kluba “Vihor” i jedan je od pokretača održavanja Ilindanskih pjesničkih susreta “Prljača”.

Objavio je samostalne zbirke pjesma “Dani nicanja”, “Stvarnost poniknuća”, “Modra obzorja”, “Nad Ukrinom vihor”, “Prvo doba krajputaša”, “LJubavna poezija pjesnika Republike Srpske”, “Oni su obeležili ovo vreme”.

Autor je više stotina tekstova izvorne, narodne i zabavne muzike, od kojih su mnogi snimljeni i reprodukovani, najviše kod izvođača Šabana Šaulića (Samo za nju…), Miroslava Ilića (Tamo je zavičaj), Dejana Matića (Burma) i drugih…

Stvarao je duže od 40 godina.

Pokrajac će u četvrtak (9. februar) biti sahranjen na groblju u Kalenderovcima u 13 časova, saopštila je porodica.

Dervneta Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here