Vijesti Društvo Priča o Bori Railiću – zaljubljeniku u motorne zmajeve (VIDEO)

Priča o Bori Railiću – zaljubljeniku u motorne zmajeve (VIDEO)

0

Motornim zmajem Boro Railić letio je 20 godina. Tako je ispunio svoj dječački san i uživao u visinama.

Letio sam u Srbiji, u Smederevu… Letjeti je nešto posebno, ne bih nikad poželio da sletim, kaže Railić za RTRS.

Letenje zahtijeva disciplinu i poštovanje određenih protokola. Kada se sve uradi kako treba nema bojazni za letače, dodaje on.

Stručna lica vrše preglede, daju saglasnost da zmaj može da leti. Obuka traje 15 sati uz prisustvo instruktora, naglasio je Boro.

Njegov motorni zmaj već pet godina je prizemljen i čeka bolje dane. Parkirao ga je ispred kuće, a krila mu je skinuo jer su prevelika za malo dvorište.

Prvi put poletio je u Čović Polju, a od tada njegova ljubav prema letenju ne prestaje. Kasnije je nabavio i zmaja, kojeg je deponovao u Zalužanima i najčešće tamo letio, ali je morao da ga izmjesti, pa je zmaj privremeno smješten u dvorište porodične kuće.

Čim pronađe adekvatnu travnatu površinu za polijetanje zmaj će ponovo u funkciju, tome se nada ovaj Dervenćanin uvjeren da će u ovom gradu uskoro biti formiran i aero-klub koji će okupiti zaljubljenike u letenje.

RTRS

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here