Vijesti Društvo Pridržavanje kućne izolacije ili karantin i sankcije

Pridržavanje kućne izolacije ili karantin i sankcije

0

Štab za vanredne situacije opštine Derventa još jednom apeluje i upozorava sva lica koja se nalaze u kućnoj izolaciji da se striktno pridržavaju naloženih mjera, kako ne bi bili u situaciji da ih policija privodi i smješta u posebne prostorije (karantin), odnosno da ih se novčano i krivično sankcioniše.

Zbog toga, još jednom apelujemo da zbog njihovog zdravlja, a i zdravlja svih ostalih građana koji mogu biti ugroženi od strane njih, da ostanu u svojim kućama, kako ne bi bili prinuđeni na preduzimanje gore navedenih mjera, navode u saopštenju.

I Policijska uprava /PU/ Doboj takođe apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se zabranjuju javna okupljanja u Srpskoj.

Građane upozoravamo da se ne okupljaju u grupama prilikom boravka u parkovima, izletištima i drutim javnim površinama. Takođe, napominjemo da je na snazi zabrana kretanja licima sa navršenih 65 i više godina života, osim ako je navedenim licima neodložno potrebna zdravstvena pomoć, saopšteno je iz PU Doboj.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here