Vijesti Kultura i obrazovanje Prijatelji pravilne ishrane: Vrtić “Trol” prvi u Srpskoj zaposlio nutricionistu

Prijatelji pravilne ishrane: Vrtić “Trol” prvi u Srpskoj zaposlio nutricionistu

0

Direktor vrtića “Trol” Gordana Simić danas je na Jahorini učestvovala u radu radionice „Predškolske ustanove prijatelji pravilne ishrane“ koja se provodi pod pokroviteljstvom UNICEF-a, Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Simićeva je bila i jedna od izlagača.

Naša ustanova se može pohvaliti da je prva ustanova u Republici Srpskoj koja je stalno zaposlila nutricionistu-dijetetičara. Trudimo se da dobijemo certifikat “Prijatelja pravilne ishrane”, rekla je Simićeva.

Ovo je jedan od dešavanja koje je organizovano u okviru kreiranja Politike i Akcionog plana koji ima za cilj da predškolske ustanove kod djece izgrade zdraviji stil života kroz pravilniju ishranu, razvijanju saradnje sa zdravstvenim ustanovama povodom prevencije pothranjenosti, gojaznosti i drugih hroničnih oboljenja kod djece.

Seminaru je prisustvovala i pomoćnica ministra prosvjete i kulture Nataša Cvijanović.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here