Vijesti Najave i obavještenja Prijave u toku: Manje od mjesec dana do Prve derventske prasijade

Prijave u toku: Manje od mjesec dana do Prve derventske prasijade

1

Manje od mjesec dana ostalo je do Prve derventske prasijade koja bi se prema zamislima organizatora trebala održati 23. juna ispred Sportske dvorane.

Pobjednik će biti ona ekipa koja prema ocjeni žirija najbolje ispeče prase, a sve ostale posjetioce očekuje roštilj, točeno pivo i muzika uživo.

Učesnike, u slučaju pobjede, očekuju vrijedne nagrade, a da bi se ekipa prijavila potrebno je da uplati kotizaciju od 50 KM, osigura prase do 25 kilograma, kao i materijal sa kojim smatra da će ostvariti najbolje pečenje, te da se pridržava satnice, prema kojoj je potrebno sve pripremiti do 11 časova, da bi od 12 sve moglo biti spremno za početak takmičenja.

Ispred Sportske dvorane postavićemo šator za oko 500 ljudi, suncobrane sa “visokim” stolovima, a sve to kako bi se svi takmičari i posjetioci osjećali ugodno. Cilj ove manifestacije jeste druženje i početak jedne nove tradicije u našem gradu, a za sve takmičare i posjetioce obezbijedićemo roštilj i točeno pivo po niskim cijenama, kaže organizator Siniša Asentić, dodajući da je broj ekipa ogranicen.

Asentić napominje da je obaveza svake ekipe da donese potvrdu, izdanu od veterinarske ambulante, da je prase kontrolisano na parazitske bolesti.

Sve dodatne informacije se mogu dobiti na 066 452 174 i 065 892 029.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Sebe smatramo uglednim mesožderima. Kad se oktene proljecu, a i prijee, pogotovo kasnije, okreću se ražnjevi, cvrče roštilji, prosipa se masnoća iz rerni i golemih pećnica. Bacaka se mast u kazančićima, cijede se vrući čvarci, zdere se bez smisla i razloga. Prave se domaće kobasice o d svega što se ugura u plastična crijeva.

    Svako selo ili gradic koji drži do sebe organizuje kobasicijade, roštiljijade, pihtijade, mudijade, slaninijade, prve harmonike, i evo sad u Derventi prasijadu. Uz čorbast pasulj i vruća, suva rebarca, hladan špricer, pivo, debele pevaljke golih trbuha, etničku nošnju, jer zaboga, moramo pokazati ko smo, iako u to nismo uopste sigurni.
    Ova „originalna“ ideja, u Derventi, organizovati prasijadu, sa po u prosjeku 5 masnih zderaca po uginuloj krmaci, je toliko originalna da zasluzuje da postane tradicionalna i vrhunski doprinos turistickoj ponudi ovog predivnog grada, punog kulturnih dogadjanja i ogromnoj turistickoj ponudi.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here