Vijesti Privreda Prijavite se na “Start up Srpska” – Program podsticanja razvoja preduzetništva kod...

Prijavite se na “Start up Srpska” – Program podsticanja razvoja preduzetništva kod mladih

0

JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske realizuje Program podsticanja razvoja preduzetništva kod mladih starosti do 35 godina – startap (start-up) Srpska, čija je ukupna vrijednost 2.000.000 KM, a koji se finansira donatorskim sredstvima Vlade Republike Srbije u iznosu od 500.000 € (977.915 KM) i sredstvima Zavoda za zapošljavanje u iznosu 1.022.085 KM.

Programom je obuhvaćeno zapošljavanje nezaposlenih lica prijavljenih na evidenciju kao aktivni tražioci posla koja su na dan raspisivanja javnog poziva imala do 35 godina i koja namjeravaju pokrenuti djelatnost u sljedećim područjima:

– Proizvodne djelatnosti (prerađivačka industrija),

– Građevinarstvo – za oblasti: specijalizovani građevinski radovi
(elektroinstalacioni radovi, uvođenje instalacija vodovoda, kanalizacije, gasa i ostali građevinski instalacioni radovi, završni građevinski radovi i ostale  specijalizovane građevinske djelatnosti);

– Poljoprivreda: prerada poljoprivrednih proizvoda, skladištenje, pakovanje, sušenje, sortiranje, itd.;

– Informaciono-komunikacione tehnologije za oblasti: računarsko programiranje, savjetovanje i pripadajuće djelatnosti i informacione uslužne djelatnosti;

– Stručne, naučne i tehničke djelatnosti za oblasti: pravne i računovodstvene djelatnosti, arhitektonske i inženjerske djelatnosti; tehničko ispitivanje i analiza, reklama, propaganda i istraživanje tržišta; ostale stručne, naučne i tehničke djelatnosti i veterinarske djelatnosti;

– Djelatnosti pružanja smještaja u turizmu;

– Ostale uslužne djelatnosti za oblasti: popravka računara i predmeta za ličnu upotrebu i domaćinstvo i ostale lične uslužne djelatnosti.

Realizacija aktivnosti i način doznačavanja sredstava vršiće se u skladu sa Programom, Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i načinu sprovođenja mjera aktivne politike zapošljavanja („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 20/17) i Sporazumom između JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske i Ministarstva finansija Republike Srpske, broj 01.4/0227-955/18 od 31. 8. 2018. godine.

Zavod će vršiti praćenje i kontrolu Programa najmanje 36 mjeseci od datuma zasnivanja radnog odnosa.

Download (DOC, Unknown)

Download (DOC, Unknown)

Download (DOC, Unknown)

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code